Zimski sportovi

Toews ulazi u povijest NHL-a

Maja Giljanović • subota, 19.07.2008.
Toews ulazi u povijest NHL-a

Chicago Blackhawks su objavili da će im centar Jonathan Toews u idućoj sezonu 2008./'09. nositi kapetansku traku...

Toews rođen u travnju 1988. i treći pick Chicaga 2006. s 20 godina i 79 dana ulazi u povijest NHL-a kao treći najmlađi kapetan, a iza samo Sidneyja Crosbyja iz Pittsburgh Penguinsa lani (19 godina i devet mjeseci) i Vincenta Lecavaliera 2000. (19 godina i 11 mjeseci) iz Tampa Bay Lightninga.

"Jonathan zaslužuje ovu čast. Nevjerojatan je mladić te istinski vođa momčadi i na ledu i izvan dvorane. Bio je kapetan ranije svojim suigračima u juniorskim danima tako da mu iskustva unatoč godinama ne nedostaje, a igrači ga u svlačionici još otprije neizmjerno poštuju i cijene". izjavio je obrazlažući odluku menadžer Blackhawksa Dale Tallon.

Kanađanin je lani imao debi iz snova - u prvoj utakmici regularnog dijela sezone iz prvog je šuta na gol zabio i svoj prvi NHL pogodak, a na sljedećih je 10 utakmica ostvario drugi najduži niz u povijesti. Na svakoj je utakmici, naime, upisao bod - pet golova i pet asistencija i na koncu se sezone plasirao na ukupno treće mjesto među rookiejima te zaslužio nominaciju za Calderov trofej.

Nije ga osvojio - ostao je drugi iza suigrača Patricka Kanea, ali prvom Kanađaninu koji je u istoj godini osvojio Svjetsko juniorsko prvenstvo i naslov na IIHF SP sa seniorima, smiješi se briljantna karijera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!