Rukomet

Hrvati odlični u Španjolskoj

Sportnet • četvrtak, 10.07.2008.
Hrvati odlični u Španjolskoj

Odlične vijesti stižu s krajnjeg juga Španjolske. Naime, drugog dana Svjetskog prvenstva u rukometu na pijesku, koje se održava u Cadizu, hrvatske selekcije su opet zabilježile stopostotan učinak te su se nametnule kao kandidati za siguran plasman u polufinale.

Još jedan uspješan dan otvorile su cure u jutarnjem terminu pobjedivši 2:0 selekciju Kine, koja je prvi put na ovako velikom natjecanju. Unatoč velikom trudu kineskih pjeskašica, do izražaja je došla kvaliteta hrvatskih igračica koje su nakon početnog "mučenja" ipak privele utakmicu reativno lagano kraju.

Popodnevni termin bio je rezerviran za utakmicu s Urugvajem, reprezentacijom koja je dosad pokazala najveći napredak u odnosu na prošlo Svjetsko prvenstvo koje se održalo u Brazilu. S obzirom da su Urugvajke jučer iznenađujuće uknjižile dva boda protiv jakih Ruskinja, naše djevojke su u utakmicu ušle bez podcjenjivanja, rezultat čega je osvojen prvi set. U drugom dolazi do blagog opuštanja, što vrlo dobre Urugvajke koriste i odvode utakmicu u raspucavanje.

Srećom, nakon raspucavanja je rezultat ostao povoljan za našu reprezentaciju. Ovom pobjedom cure su napravile ogroman korak ka osiguravanju polufinala na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu. Sutra se sastaju još sa selekcijama Makedonije i Rusije. Jedna pobjeda dovoljna im je za nastavak prvenstva i borbu za medalje.

Za hrvatsku selekciju nastupaju: Starček, Majer, Lovrić, Šamarinec, Bazzeo, Bukovina, Vidović, Botica, Ačkar, Daskijevič. Izbornica: Matea Brezić

Muška selekcija imala je na rasporedu samo jednu utakmicu. Protiv izravnih konkurenata, koji su prvog dana prvenstva također zabilježili dvije pobjede, hrvatska selekcija je osvojila dva nova boda te na taj način također napravila veliki korak ka osiguravanju polufinala.

Tradicionalno nezgodna Mađarska bila je iznimno tvrd protivnik te su tijekom cijelog prvog seta vodili i održavali razliku od 4 pogotka. No, dvije minute prije kraja, s igračem manje i izvrsnom reakcijom hrvatskog vratara Bumbaka, naša elekcija počinje seriju od 8 postignutih pogodaka zaredom što je bilo dostatno za dobivanje prvog seta.

U drugom setu se razina igre digla, rezultat čega je relativno lagano osvojen drugi set. Ukupnim rezultatom 2:0 hrvatska reprezentacija postala je jedina muška selekcija koja u dosadašnjem natjecanju nije izgubila niti jedan set.

Za hrvatsku selekciju nastupaju: Biuklić, Jurić, Černetić, Vladušić, Pavelić, Rokavec, Bumbak, Šandrk, Horvat, Paradžik. Izbornik: Siniša Ostoić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!