Vodeni sportovi

Domaćin se poklonio najboljima

Ivana Jurica • subota, 05.07.2008.
Domaćin se poklonio najboljima
Foto: Sandro Donda

Svjetski vaterpolski prvaci nakon poraza od Mađarske u 1. kolu Europskog prvenstva odigrali su puno ozbiljniju i kvalitetniju utakmicu protiv domaćina Španjolaca. Ubilježena su prva tri boda s konačnih uvjerljivih 11:7...

Utakmicu su pogotkom otvorili Španjolci, a to je vodstvo, pokazat će se kasnije, biti i njihovo jedino vodstvo na utakmici. Nakon što je Joković propustio realizirati igrača više, Španjolci su izveli brzu kontru i preko Felipea Peronne došli do vodstva. Vrlo brzo Hrvati su došli do izjednačenja: odličnu akciju trojca VrdoljakS. Sukno – Joković potonji je zaključio pogotkom.

Nakon početnih ispitivanja snaga Hrvatska kao je ubacila u veću brzinu: profunkcionirala je jako oružje – obrana, a i realizacija igrača više konačno je krenula. Hinić, Bušlje i Bošković bili su precizni s igračem više pa je Hrvatska došla do prednosti od 4:1. Do kraja prve četvrtine Španjolci su postigli tek jedan pogodak, strijelac Garcia s igračem više.

Početkom druge četvrtine hrvatski su vaterpolisti došli i do četiri gola prednosti (2:6), nakon što su Burić i Kunac matirali španjolskog vratara Aguilara. Nakon toga španjolski izbornik Rafael Aguilar odlučio se za presing, što je rezultiralo zaustavljanjem hrvatskih napadača, ali samo na kratko. Do odlaska na odmor Španjolci su pogocima Gallega i F. Peronne smanjili na 4:6.

Dobra hrvatska igra nastavila se i u trećoj četvrtini. Domaćini se niti u jednom trenutku nisu približili na manje od dva pogotka zaostatka. Početkom četvrtine Španjolci su imali priliku za minus jedan, ali je okvir gola spasio Hrvatsku. U idućem napadu Barać je povisio na 7:4. Molina na kratko smanjuje na 7:5, ali Teo Đogaš Hrvatskoj ponovno donosi plus tri. Do kraja četvrtine i Hrvatska i Španjolska realizirale su po jednog igrača više.

U posljednjih osam minuta ušlo se rezultatom 6:9. Četiri pogotka prednosti svojoj je momčadi drugim pogotkom donio Maro Joković. Španjolci preko svog najboljeg igrača u ovoj utakmici Felipe Peronne smanjuju na 7:10, a konačan rezultat postavlja kapetan Vrdoljak.

Najefikasniji hrvatski igrač s dva pogotka bio je Maro Joković, a svakako valja istaknuti i činjenicu da je čak deset hrvatskih igrača poslao po jednu loptu iza leđa španjolskog vratara.

Španjolska – Hrvatska 7:11 (2:4, 2:2, 2:3, 1:2)

Malaga, Plivački centar, gledatelja 2500

Španjolska: Aguilar, Garcia, Martin, R. Peronne 1, Molina 1, Minguel, Gallego 1, Mora, Xavier, F. Peronne 3, Perez, Garcia 1, Andreo, trener: Rafael Aguilar.

Hrvatska: Vićan, D. Burić 1, Bušlje 1, Vrdoljak 1, Kunac 1, Joković 2, Smodlaka, Đogaš 1, Marković 1, Barać 1, Hinić 1, Bošković 1, S. Sukno, trener: Ratko Rudić.

Igrač više: Španjolska 3/12, Hrvatska 4/7

Peterci: Španjolska -, Hrvatska -

Osobne pogreške: Španjolska 9, Hrvatska 14

Suci: Ulrich Spiegel (Njemačka) i Carlo Salino (Italija)

EP 08., skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Mađarska19:3Slovačka
Crna Gora11:10Grčka
Španjolska7:11Hrvatska
1Mađarska 554:32+2212
2Crna Gora 548:37+1112
3Hrvatska 552:38+1410
4Španjolska 542:38+46
5Grčka 542:41+14
6Slovačka 519:71-520

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!