Zimski sportovi

Hossa u Detroitu!

Krešimir Ferlak • srijeda, 02.07.2008.
Hossa u Detroitu!
Foto: EPA

Nakon što je prije nešto manje od mjesec dana izgubio finale od Detroita kao igrač Pittsburgha, Marian Hossa je dres Penguinsa zamijenio onim Red Wingsa. Detroit će tako dodatno osnažen ući u sljedeću sezonu.

Marian Hossa je drugi dan potpisivanja slobodnih igrača odabrao svoju destinaciju za sljedeću sezonu. Novac, kaže nije bio presudan, jer negdje je mogao dobiti i više. Želio je priliku da osvoji Stanley Cup. Za to nije mogao odabrati bolju momčad od aktualnih prvaka. Hossa je potpisao jednogodišnji ugovor vrijedan 7,4 milijuna dolara.

˝Jako sam sretan što ću igrati u Detroitu. Ovo je bila prilično teška odluka za mene, ali želio sam ići tamo gdje imam najviše šansi uzeti naslov. Mislim da sam dobro izabrao, oni imaju odličnu momčad˝, rekao je nakon potpisa vidno uzbuđeni Hossa. Detroit je i prošlu sezonu dominirao ligom, a s obzirom da su zadržali sve najbolje igrače, nema razloga da ne bude tako i u sljedećoj sezoni.

Veliko zadovoljstvo zavladalo je i u Detroitu.˝To je fantastično. Za mene je on jedan od petnaest najboljih napadača svijeta. Savršeno će se uklopiti u naš stil igre˝, poručio je trener Red Wingsa Mike Babcock. Jedan od najtraženijih igrača prijelaznog roka se tako skrasio u redovima prvaka, koji će se sljedeće godine imati zastrašujuću ekipu. Vidjet ćemo hoće li im se koje ekipa uspjeti približiti. Nakon ovog potpisa Detroit će definitivno biti prvi favorit za naslov u novoj sezoni.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!