Nogomet

"Ne može svatko voditi Rijeku"

Zoran Zdelar • utorak, 01.07.2008.
"Ne može svatko voditi Rijeku"
Foto: Sandro Donda

Zlatko Dalić ostao je bez posla na Kantridi, a direktor Mario Rubeša potvrdio je da će njegov nasljednik bit poznat već ovog tjedna. No, nije htio otkriti tko su kandidati...

Dalić je s prvim danom srpnja postao dio Rijekine povijesti, i to one tamnije strane. Daleko od toga da tijekom svog boravka na Kantridi nije napravio mnogo toga dobrog za klub, pogotovo kad je u pitanju individualni napredak igrača, no rezultat ga nije pratio. Proljetne prvenstvene pobjede mogu se izbrojati na prste jedne ruke, a da je poraz od Renove bila samo kap koja je prelila čašu, potvrdio je i direktor Mario Rubeša.

"Zahvaljujem bivšem treneru na korektnoj suradnji, ali razlaz je bio neizbježan, unatoč tome što je napravio i dobrih stvari. Momčad Rijeke do daljnjega vode njegovi pomoćnici Mladen Ivančić i Mladen Žganjer, a novi trener trebao bi biti poznat još ovog tjedna. O imenima zasad ne želim govoriti, ali mogu reći da nema previše kandidata. Rijeka je institucija i ne može svatko biti trener u ovom klubu", rekao je Rubeša.

Kao najizgledniji kandidati spominju se Elvis Scoria i Srećko Juričić, no direktor Rijeke, kao što je već spomenuto, nije htio komentirati takva nagađanja. "Nije nam toliko bitno da trener bude iz ovog kraja, koliko nam je važno da bude kvalitetan. Naravno, bilo bi nam draže da se radi o osobi koja je već bila na Kantridi."

Jedna od najvećih zamjerki Daliću je i katastrofalan poraz u posljednjem kolu prošle sezone, kada je Dinamo slavio s čak 6:1 nad Rijekom. Spremao se otkaz Daliću još tada, no Izvršni odbor kluba mu je odlučio dati još jednu priliku. "Da, tada je IO Daliću pružio priliku popraviti situaciju, ali poraz protiv Renove je ipak bio previše i uprava je odlučila raskinuti ugovor s njime. Ne bih sada htio ulaziti u to što je točno Dalićeva krivica", završio je Rubeša.

Sportski direktor Rijeke Robert Rubčić najavio je da će u idućih nekoliko dana momčad biti dodatno ojačana novim igračima, ali je isto tako i razotkrio tko je kojeg igrača doveo ovog ljeta na Kantridu. "Bodrušića i Halilovića je u Rijeku doveo Dalić, dok su svi ostali igrači ovog ljeta stigli odlukom kluba. Previše smo vremena potrošili na rastanak s određenim igračima i sada moramo ubrzano raditi na realizaciji dolaznih transfera. Pregovaramo trenutno s tri - četiri dobra igrača i vjerujem da ćemo uskoro taj posao dovršiti."

Na Kantridi danas nije bilo govora o tome hoće li još netko od igrača iz trenutne momčadi otići, ali se istaknulo da se očekuje od glavnih prvotimaca buđenje. "U proteklih 15 dana nije bilo nikakvih pomaka u igri momčadi, iako smo bili uvjeravani da je sedam dana sasvim dovoljno vremena za pripremu prije Renove. U momčadi je ostala ista ona nervoza s kojom smo završili prošlu sezonu. Bilo nam je najbitnije da se glavni igrači probude, ali Dalić to nije uspio. To je bio ključni razlog rastanka", zaključio je Rubčić, koji očito neće imati nimalo mirno ljeto.

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.02.2013. u 00:09
    A zašto ne?
    Obrisan korisnik