Nogomet

Dinamo osvojio Ramljak

Vedran Attias • nedjelja, 08.06.2008.

Dinamo je uvjerljivom igrom potpuno zasluženo osvojio i šesti Memorijalni turnir Mladen Ramljak. Minimalnom, ali uvjerljivom, pobjedom Modri su u finalu pobjedili Hajduk, a Osijek je pobijedio Slaviju te tako osvojio treće mjesto...

Utakmicu za sedmo mjesto igrale su dvije posljednje plasirane momčadi iz skupina - Rapid i Besiktas. Austrijanci su bili bolji 2:1 te tako završili na sedmom mjestu. Peto mjesto pripalo je bugarskom Litexu koji je svladao juniore Rijeke 2:0. Treći su mladići iz Osijeka nakon što su danas slavili 3:1 protiv Slavije iz Praga.

U finalu - Dinamo i Hajduk. Dinamo je u ovu utakmicu ušao kao veliki favorit na temelju prikazanih igara ovih dana, dok su se mladi Splićani nadali iznenađenju. Utakmica se igrala na glavnom terenu u Maksimiru pa su tako mladi igrači imali poseban motiv - Dinamo i Hajduk u Maksimiru. Na tribinama se okupilo oko 500 gledatelja što je uvjerljivo najviše dosada jer je kiša neumorno padala zadnjih par dana u Zagrebu.

Antolić najbolji igrač

Kapetan Dinama Domagoj Antolić proglašen je igračem turnira. Iako je "borba" između kapetana i veznjaka Šime Vrsaljka bila napeta, ipak je kapetan odnio titulu najboljeg. Vratar Dinama Dario Bošnjak dobio je nagradu za najboljeg vratara, Buljević iz Osijeka je najbolji strijelac s pet golova, a nagradu za Fair Play nose mladi igrači Rijeke na Kantridu.

Prvi dio Dinamo je bio puno bolji i bilo je samo pitanje kada će Modri zatresti mrežu. Hajduk je jedini puta zaprijetio u 15. minuti kada je Lendrićev udarac u posljednji trenutak blokirao Herceg. Trenutak odluke, kako se poslije pokazalo, dogodio se u 34. minuti - kapetan Dinama Antolić odlično je prebacio loptu na drugu stranu, gdje je sam ostao Kramarić koji preciznim udarcem šalje loptu u drugi kut.

U nastavku, Dinamo je dosta mijenjao, ne toliko igrače koliko njihove pozicije, pa je ritam utakmice pao. Mora se uzeti u obzir kako su mladi igrači u posljednja četiri dana odigrali isto toliko utakmica i to po teškom i vodom natopljenom terenu. Svakako treba i napomenuti kako su se igrači nedavno vratili s Kvarnerske rivijere koju su također "mali" Modri osvojili.

Hajduk je dobro otvorio nastavak i zaprijetio preko Vukušića, no Bošnjak, kasnije proglašen najboljim vratarom turnira, dobro reagira. U 60. minuti vidjeli smo prekrasan potez Andreja Kramarića - odlično je štopao loptu, prebacio svog čuvara i iz voleja odapeo po golu, no vratar Dante fenomenalnom paradom skreće loptu u korner.

Do kraja su Modri mirno čuvali vodstvo, a još jednom moramo pohvaliti igru mladog Vrsaljka koji je odigrao još jednu odličnu utakmicu. Vezni igrač koji je 92. godište zaista već sada igra iznimno zreli nogomet i vrlo brzo ga možemo očekivati i oko prvog sastava. Od ostalih igrača, Antolić je još jednom pokazao kako je vrlo dobar igrač, Kramarić je potvrdio potencijal, Herceg je siguran u obrani, a Pazman, koji je istina podbacio u finalu, također je odigrao odličan turnir. Sve u svemu, s ovakvim juniorima - Dinamovi navijači mogu biti mirni.

Finale: Dinamo - Hajduk 1:0

Utakmica za treće mjesto: Osijek - Slavia 3:1

Utakmica za peto mjesto: Litex - Rijeka 2:0

Utakmica za sedmo mjesto: Rapid - Besiktas 2:2

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!