Košarka

Mlađi kadeti Šibenika prvaci Dalmacije

Ivana Jurica • srijeda, 28.05.2008.

Mlađi kadeti košarkaškog kluba Šibenik s prvenstva Dalmacije koje je održano proteklog vikenda u Zadru vratili su se kao pobjednici. Slavili su u konkurenciji pet momčadi, čime su stekli pravo nastupa u poluzavršnici prvenstva Hrvatske koje će se održati početkom lipnja...

Slika 1 od 2.

Uz Šibenik, na prvenstvu Dalmacije za dječake rođene 1994. godine i mlađe sudjelovale su i dvije domaće momčadi, Prvi koš i ABC Studio, te Split i Dubrovnik. Prvenstvo su zajedničkim snagama organizirali zadarska škola košarke Prvi koš i košarkaški savez Zadarske županije.

Slika 2 od 3.

Mali su Šibenčani u prvom kolu, u svojoj skupini, bili bolji od ABC Studija rezultatom 84:53, dok su u drugom kolu pobijedili Dubrovnik rezultatom 70:60. Kao pobjednici svoje skupine stekli su pravo nastupa u finalu u kojem su porazili i drugu zadarsku momčad, Prvi koš, rezultatom 65:59.

Šibenčani su u svojim redovima imali i najboljeg igrača i strijelca turnira, te dvojicu u najboljoj petorci turnira. Dario Šarić najbolji je igrač i strijelac turnira s 87 postignutih koševa, a društvo u najboljoj petorci pravi mu i suigrač Martin Junaković, te J. Škara i Rutar iz Prvog koša, odnosno Omrčen iz Splita.

Momčad Šibenika na prvenstvu u Zadru činili su: Bruno Dvorščak, Martin Junaković, Duje Protega, Luka Spahija, Josip Petrović, Franko Škugor, Josip Gulam, Roko Ercegović, Eugen Alviž, Tonči Rančić, Frane Rančić i Dario Šarić. Do prvog mjesta vodio ih je trener Branko Klisović, a važnu ulogu ima i tehnički direktor Joso Marinović.

Osvajanjem prvog mjesta stekli su pravo nastupa na polufinalnom turniru Prvenstva Hrvatske koji će se održati 5., 6. i 7. lipnja. Još uvijek nije poznato gdje, a kandidaturu su istaknuli Šibenik, Zadar i Kraljevica. Osim Šibenika, nastup na poluzavršnici osigurali su i Prvi koš, te Split.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!