Nogomet

Butina: "Dinamo je nešto posebno"

Vedran Attias • petak, 23.05.2008.

Svečano je bilo u Plavom salonu u Maksimiru gdje se, nakon pet godina, u Dinamo vratio Tomislav Butina. 15 godina nakon svog debija za Modre, Butina je potpisao ugovor na dvije godine...

Sportski direktor Zoran Mamić nije skrivao zadovoljstvo obavljenim poslom: "Vratili smo Tomu u naše redove i sretni smo jer smo se uspjeli bez problema dogovoriti. Tomo je 2003. otišao kao velika zvijezda i nakon boravka u dva velika europska kluba - vraća se kući."

Slika 3 od 3.
Foto: gnkdinamo.hr

Trener Branko Ivanković riješio je pitanje vratara za sljedeću sezonu: "Nemam potrebe puno pričati - moja je želja bila dobiti pravog, iskusnog vratara i takvoga smo dobili. Očekujem da bude na usluzi momčadi i da pomogne u ostvarivanju zacrtanih ciljeva. Želim mu dobrodošlicu i sretan sam što je s nama."

Slika 2 od 2.
Foto: gnkdinamo.hr

Argentina zanimljiva Modrima

Sportski direktor kratko je komentirao svoj put u Argentinu: "Gledao sam izvrstan nogomet. Njihova me liga oduševila jer igraju brz, moderan i agresivan nogomet. Sigurno je kako ima igrača koji bi za Dinamo bili pomoć i vidjet ćemo što će se u budućnosti odvijati."

Zvijezda dana, Tomislav Butina bio je sretan: "Ovo je za mene lijepi trenutak. Sretan sam i zahvaljujem se klubu što me opet pozvao. Dinamo je meni nešto posebno u životu i zaista sam jako sretan."

Slika 1 od 1.
Foto: gnkdinamo.hr

Butina je potpisao ugovor na dvije godine, a zanimljivo je što je Butina svoju prvu utakmicu za Dinamo branio 23. svibnja 1993. protiv Osijeka. Iskusni vratar kaže kako je klub puno napredovao od njegova odlaska: "Klub je puno organiziraniji i izgleda sjajno. Dinamo je podjednako ili čak bolje organiziran u odnosu na klubove gdje sam bio, a to je vrlo bitno. Ovo što vidim sada - napravljen je veliki korak naprijed, a o momčadi ću reći kad počnem trenirati."

Ljubitelj umjetnosti vratio se u Dinamo bez odštete: "Odšteta nije plaćena. Našli smo kompromisno rješenje i zahvaljujem se Grcima na razumijevanju."Ukratko je opisao svoju karijeru nakon odlaska iz Maksimira: "Pet sam godina bio vani i mogu reći kako sam imao sreću nastaviti se boriti za prva mjesta kao u Dinamu. Osvojio sam više od deset trofeja u tih pet inozemnih godina. Četiri sam godine igrao Ligu prvaka i jednu ligu Uefa. Smatram kako sam kao osoba i kao igrač napravio korak dalje i kako sam bolji čovjek i igrač. Stekao sam puno iskustva i zahvaljujem se svima."

Iako godinu dana nije ozbiljno branio, smatra kako samopouzdanje neće biti problem: "Zadnju sezonu nisam previše branio, ali tamo ima hrpa utakmica preko tjedna koje igramo kako bi svi igrači bili u formi, a na njima sam branio. Imao sam vrhunskog trenera golmana koji me držao u formi tako da mi ne nedostaje samopouzdanja. Imam dovoljno iskustava da bih jednu lošu sezonu ostavio iza sebe."

Neizbježno je bilo pitanje oko dosadašnjeg "broja jedan" - Georga Kocha: "On ima ugovor još godinu dana, ali apsolutno nije u našim planovima. Isključivo na Kochovu želju za odlaskom iz Hrvatske i povratkom kući smo išli tražiti nova rješenja. Očito je kako on samo stvara dobru startanu poziciju u pregovorima oko raskida ugovora. Ponavljam, isključivo na njegovu želju za odlaskom smo reagirali", rekao je Zoran Mamić.

Sigurno je kako je Dinamo dobio kvalitetnog vratara koji ima još nekoliko sezona pred sobom. Ovim potezom, Dinamo je riješio dilemu tko će braniti za Modre sljedeće sezone, a mladi Kelava je dobio iskusnog vratara, ali i čovjeka, od kojega može zaista puno naučiti.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3333:51-1837
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!