Nogomet

Krunoslav Jurčić napustio Slaven Belupo

Goran Tomičić • srijeda, 14.05.2008.

Nakon najuspješnije sezone u povijesti kluba Krunoslav Jurčić napustio je klupu Slaven Belupa, prenosi portal Kcinfo.net. Tako se ponavlja prošlosezonska priča, kad je klub nakon sjajne sezone napustio Elvis Scoria...

Bivši igrač i trener Farmaceuta objasnio je razloge ovakve odluke: "Ona nije nikakav hir niti posljedica ponude nekog drugog kluba. Takvu sam odluku donio iz razloga što se moje vizije i moje ambicije ne poklapaju s vizijama i ambicijama nekih ljudi u klubu. Odlazim s grčem u želucu jer sam tu doživio prekrasne trenutke, od rezultata, prijema publike, pa do izvanredne suradnje s nekim ljudima iz Uprave."

Jurčić ima jasan stav oko trenerskog posla: "Imam svoju viziju, mislim da se bavim poslom koji je jako zahtjevan i koji traži veliku odgovornost. Ako već preuzimam veliku odgovornost, onda želim raditi po svojim načelima, hoću maksimalnu samostalnost. Takvo moje trenersko opredjeljenje neki su krivo protumačili kao moj inat, kao nekakvu moju hirovitost i isključivost, međutim ja im i ovim putem poručujem da to apsolutno nema veze s nijednim pojedincem, to je jednostavno moje opredjeljenje i mislim da nogometni trener može samo tako funkcionirati."

Uspješni mladi strateg još jednom je iskazao veliku odlučnost: "Ponavljam, ako odgovaram za rezultate hoću maksimalnu samostalnost u radu, maksimalno sudjelovanje u izboru igrača s kojima ću raditi, i to će biti tako do kraja moje karijere. Prije nekih mjesec dana dogodila se jedna sitna opstrukcija, koja je bila sramotna, gdje me nešto jako pogodilo, a to je da se konstatiralo da sam ja jako dobar trener, ali imam manu na ovoj nekoj drugoj, ljudskoj strani. Ja sam tu jako osjetljiv, moju ljudskost ne može nitko dirati niti je ima pravo komentirati jer mislim da sam dobar čovjek."

Svoje mišljenje je rekao i predsjednik kluba Stanislav Biondić: "U ime Uprave i osobno ime zahvaljujem gospodinu Jurčiću na ovom izuzetnom rezultatu i visokim standardima koje će klub teško opet ostvariti, makar nikad ne treba biti pesimist, uvijek treba gledati optimistički. Bit će i vremena kad će neki klubovi biti malo slabiji nego danas, pa će se otvoriti prostor i za Slaven Belupo da se ponovo približi i još jače zablista."

Biondić razumije Jurčićevu odluku: "Učinili smo ogroman iskorak i napravili veliki rezultat na kojeg svi zajedno moramo biti ponosni. Zahvaljujem Kruni jer nam je to omogućio. Možda malo drugačije gledam na problem, ali i godine nose svoje. Kad sam bio mlađi, neke stvari su me jače pogađale, danas bih na Kruninom mjestu daleko lakše reagirao i prelazio preko tih sitnica koje u mojim godinama doista izgledaju sitno. I ja se sjećam vremena kad sam dolazio na posao s grčem u želucu, nema goreg osjećaja. Zato razumijem njegovu odluku, makar mi je žao što je sve skupa tako završilo. No, on je ovu ekipu uzdigao visoko, i uz malu nadogradnju ona opet može konkurirati za najviše pozicije u našoj ligi."

Novi trener Slaven Belupa trebao bi biti poznat sljedećeg tjedna.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!