Nogomet

Zvonimir Soldo podnio ostavku

Marin Vuković • srijeda, 14.05.2008.

Dinamo je osvojio dvostruku krunu, ali je po tko zna koji put u posljednjih nekoliko godina ostao bez trenera. Nakon osvojenog Kupa u Splitu Zvonimir Soldo je podnio ostavku...

Ono što se moglo i očekivati prema atmosferi kakva je u Maksimiru vladala posljednjih tjedana, postalo je istinito samo nekoliko minuta nakon što su "modri" po deveti put podigli Hrvatski kup.

Zvonimir Soldo je nakon samo nekoliko mjeseci provedenih na klupi Dinama sportskom direktoru kluba Zoranu Mamiću podnio ostavku na funkciju trenera. "Rekao sam sportskom direktoru nakon završetka susreta svoju odluku i da u ovakvim uvjetima daljnja suradnja nije moguća", objavio je na konferenciji za novinare nakon utakmice Soldo.

Već tjednima u Dinamu vlada atmosfera kakvu ne bi poželio niti jedan trener ozbiljnog kluba. Na sva pitanja ostaje li Zvonimir Soldo na klupi "modrih" i nakon završetka sezone nitko u klubu nije znao ili nije želio dati konkretan odgovor, a u takvom okruženju Dinamov strateg više nije želio raditi.

Usprkos uvjerljivo osvojenom naslovu prvaka i više nego uvjerljivoj pobjedi nad Hajdukom u finalu Kupa, priče o Soldinoj smjeni nisu se stišavale. Soldi su mnogi zamjerali sterilnu, neatraktivnu igru Dinama u odnosu na jesenska izdanja koja su "modri" pružali pod vodstvom Branka Ivankovića, a rezultati koje je Soldo postizao malo su kome bili bitni.

Tko će biti nasljednik na klupi modrog cirkusa još uvijek nije poznato, kao što se još uvijek iz kluba očekuje službena potvrda Soldine ostavke. U posljednje vrijeme sve su češće glasine o povratku Branka Ivankovića, koje donedavni trener Dinama nije niti potvrdio, niti demantirao.

Osim Dinama, bez trenera je danas ostao i Slaven Belupo, premda je drugim mjestom u prvenstvu ostvaren najbolji plasman u povijesti kluba. Krunoslav Jurčić podnio je ostavku, a kako se radi o bivšem igraču Dinama nije isključeno da se i on nađe u kombinacijama za vruću klupu u Maksimirskoj ulici, premda njegovo ime još uvijek nije spomenuto u tom kontekstu.

Ovo je samo nastavak niza neozbiljnih odluka iz kluba kojemu često njegovi čelnici bez pravog razloga prišivaju epitet "velikog". Dinamo je po drugi put ove sezone ostao bez trenera, a ponajviše od svega apsurdan je podatak da su se dvije smjene dogodile u sezoni koja je po mnogočemu - rekordna.

U čitavoj priči možda najglasnije progovara činjenica da je i ovakav Dinamo najbolje organizirani klub u Hrvatskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!