Hrvatski nogometni kup, polufinale, 23.04.2008.
Zagreb
Zagreb 2:3 Dinamo
Dinamo

Zagreb - Dinamo: Zagreb bolji, Dinamu pobjeda i finale

Mihaela Bradovski • srijeda, 23.04.2008.

Težak posao imali su nogometaši Zagreba u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa, Dinamo je u Kranjčevićevu stigao s prednošću od dva pogotka, a veselje Pjesnika pokvarila su dva autogola. Pobjeda je na kraju, ipak, pripala gostima, iako su "bijeli" zaslužili puno više od konačnih 2:3...

Od samog starta susreta domaći su nogometaši krenuli u potpunu ofanzivu. Već u trećoj minuti Miroslav Pejić dodao je za Čuturu čiji udarac brani Koch. Dvije minute kasnije ponovno odlična prilika za "bijele". Ponovno je povukao Pejić, dodao za Ibričića, koji u trku pogađa vanjski dio male mreže.

Slika 5 od 6.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Prva prilika za "modre" dogodila se u 10. minuti susreta kada je jednu kontru povukao Josip Tadić, a u nastavku akcije Vugrinec vara Nadarevića, no do lopte prije Modrića ipak prije stiže Čutura. I dvije minute kasnije "bijeli" libero ponovno pokazuje nesigurnost. Ovoga puta po desnoj strani prolazi Mikić, a Nadarević spašava tek iz drugog pokušaja.

U 16. minuti vidjeli smo prvi pogodak na utakmici. Napadač domaćih Jurendić prošao je kroz obranu Dinama te dodao usamljenom Ivanu Parlovu, koji s ruba šesnaest metara neobranjivo puca prema Kochu. Tri minute kasnije također prilika za "bijele", s dvadesetak metara pucao je Marin Oršulić, no lopta je ipak otišla iznad vrata Dinama.

Slika 3 od 4.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Slobodni udarac za Dinamo izveo je u 20. minuti Davor Vugrinec, a lopta je kao i na drugoj strani završila daleko od vrata protivničke momčadi. U idućoj minuti u zadnji je tren ispred Sammira loptu pokupio Vedran Ivanković nakon pogreške stopera Mikulića.

Tri minute kasnije, točnije u 24., Zagreb se ponovno našao pred vratima Kocha. Pejić je dodao desno za Ibričića, koji je ubacio u sredinu za Jurendića koji izbjegavajući zaleđe ipak ne stiže do lopte. U 30. minuti zaprijetio je i Dinamo. Modrić je loptu dodao za Etta, a njegovo dodavanje Mikić upropaštava udarcem preko vrata Škorića.

Slika 2 od 3.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Već u idućoj minuti nova prilika na drugoj strani. Jurendić se uspio izboriti za jednu loptu i dodao za Ibričića koji puca glavom, a Koch sjajno brani iz samih rašlji. Dinamo do izjednačenja iznenađujuće dolazi u 36. minuti. Etto je povukao polukontru po desnoj strani, pucao prema vratima Zagreba, a na nju je naletio Mikulić i postigao autogol.

Zagreb se u život vraća već u idućoj akciji. Čale je srušio Ibričića blizu šesnaest metara, a slobodni je udarac izveo Pejić. Vratar "modrih" slabo je reagirao na sjajan udarac Zagrebove devetke i bilo je to ponovno obećavajućih 2:1 za Pjesnike.

Slika 4 od 5.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Do kraja prvoga poluvremena Dinamo je stigao i do svog drugog pogotka, točnije, "bijeli" su postigli i drugi autogol na susretu. Ponovno je u glavnoj ulozi bio Etto, a obranjenu loptu Škorića u vlastitu je mrežu poslao Ivanković.

U nastavku su Zagrebaši krenuli po pobjedu jer je prolazak u finale već tada postao nemoguć. U 49. minuti sam u šesnaestercu Dinama našao se Marko Kartelo, a njegov je udarac u zadnji tren blokirao Čale. Od 58. minute sve do 69. gledali smo uspavanku na terenu u Kranjčevićevoj.

Slika 1 od 2.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Tu je uspavanku prekinuo Dinamo dvama pokušajima, a u oba je slučaja kao pobjednik izašao Zagrebov vratar Škorić. Prvo je zaprijetio Mandžukić, a zatim i Tadić. U 73. minuti odlična kombinacija Pejića, Labudovića, Grgića i Ibričića, koji puca u vanjski dio mreže.

U 88. minuti susreta "bijela" je obrana umalo postigla i treći pogodak, ovoga se puta u glavnoj ulozi našao danas slabi Nadarević, a njegovo je vraćanje ipak uspio uhvatiti Škorić. Pobjednički pogodak postigao je u 89. minuti Mikić, koji je pucao s dvadesetak metara i pogodio gornji lijevi kut vratara domaćih.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!