Nogomet

Pizarro nogiran iz reprezentacije

Maja Giljanović • petak, 28.03.2008.

Peruanski je nogometni savez nakon gotovo četiri mjeseca vijećanja kaznio četvoricu svojih reprezentativaca s 18 mjeseci zabrane igranja za nacionalnu vrstu...

Redom Bayernov Claudio Pizarro, PSV-ov Jefferson Farfan, Santiago Acasiete (Almeria) i Andres Mendoza (Steaua) od prosinca su na ledu, a današnja presuda se antedatira u studeni pa će propustiti samo sljedećih osam susreta Perua u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

Kvartet je kažnjen nakon što se zaigrao i praktički demolirao par hotelskih soba visokokategornika u Limi, a nakon 18. studenog i 1:1 remija protiv neprikosnovenog i uvijek zamamnog Brazila koji im je inače prije gotovo 11 godina nanio najteži poraz u povijesti: Selecao je, naime, slavio s čak 7:0.

Strogoća Saveza najviše će štete učiniti samoj reprezentaciji: Peru je tri dana poslije bez Farfana u momčadi smlavljen s 5:1 od Ekvadora, ali ni prethodno se protiv Paragvala (0:0) odnosno Čilea (2:0) nisu domogli sva tri boda. Trenutno se obezglavljeni bez kapetana Pizarra nalaze na predzadnjem, devetom mjestu bolji samo od slabašne Bolivije.

Tri će napadača i obrambeni Acasiete propustiti redom Kolumbiju, Venecuelu, Argentinu i Čile kod kuće te Urugvaj, Boliviju, Paragvaj i Brazil na strani, a izborniku će se Jose del Solaru ponovno staviti na raspolaganje dalekog 6. lipnja 2009. kući protiv Ekvadora.

Teško će nakon svega Peru izboriti svoj ukupno peti, a prvi od Španjolske 1982., nastup među 32 nogometne velesile.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!