Košarka

Avellinu kup, Radulović odličan

Ivana Spahija • ponedjeljak, 11.02.2008.

Prvi trofej sezone u talijanskoj košarci otišao je u ruke Air Avellina. Momčad Nikole Radulovića je nakon neizvjesnih 40 minuta došla do pobjede nad La Fortezzom iz Bologne, a naš košarkaš je prilično pridonio pobjedi svoje momčadi...

Utakmicu su dobro otvorili košarkaši Air Avellina koji su nakon uvodnih deset minuta imali osam poena prednosti (10:18). Međutim, već u drugoj četvrtini La Fortezza je, ponajprije zahvaljujući Williamsu i Righettiju, došla na samo jedan poen zaostatka (36:37). Treća četvrtina donijela je preokret, momčad iz Bologne uspjela je doći do +2 (55:53), a sve je riješeno u posljednjih deset minuta igre. Četiri minute prije kraja momčad La Fortezze imala je vodstvo od 61:59, pa je Radulović izjednačio na 61:61. Nakon toga zahvaljujući nešto boljoj igri, košarkaši Air Avellina upisali su pobjedu rezultatom 67:73 i osvojili naslov pobjednika kupa.

Prvo ime susreta je Devin Smith iz pobjedničke momčadi, postigao je 18 poena uz jedan skok i jednu asistenciju. Nikola Radulović je za 29 minuta provedenih na parketu u dresu Avellina ubacio 14 poena kojima je pridodao i četiri skoka. Iz momčadi La Fortezze, najbolji je bio Roberto Chiaciq sa 12 ubačenih poena uz sedam skokova.

TIM kup, finale: La Fortezza Bologna - Air Avellino 67:73.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!