Nogomet

Hajduk - Rijeka: Sharbini otišao, Sharbini došao

Bernard Jurišić • subota, 12.05.2007.

Hajduk se nije uspio pobjedom oprostiti od svojih navijača, no s obzirom da je na kraju mogao i izgubiti, Splićani će na posljednji susret protiv Dinama u Maksimir ipak otići zadovoljni. U utakmici bez puno prigoda Rijeka je prekorenula Hajdukovo vodstvo, no Splićane je poraza spasio još jedan junior, Niko Peraić...

Slika 1 od 2.
Foto: Bruno Karadža

Prvo poluvrijeme u potpunosti je pripalo Hajdukovcima. Iako su postigli samo jedan pogodak i rijetko opasnije prijetili Žiliću, Splićani su dominirali travnjakom i potpuno nadigrali protivnike. Uoči susreta Hajduk je čestitao svjetskom boksačkom prvaku Stipi Drvišu dresom s brojem 11, kojeg je sam odabrao.

Vodeći pogodak je stigao u 19. minuti, kada je Gabrić odlično proigrao Pelaića na desnom boku, a ovaj zavrnuo u sredinu. Tomislav Bušić našao se na pravom mjestu i još jednom potvrdio odličnu proljetnu formu, dovevši domaćina u prednost 1:0.

Slika 2 od 3.
Foto: Bruno Karadža

Hajdukovci su prednost mogli povećati u 40. minuti, kada je na Bušićev ubačaj Jelavić samo malo zakasnio i uputio loptu pored lijeve vratnice. Riječani su zaprijetili samo dvaput, oba puta visokim nabačajima.

Prvi put u 22. minuti, kada je Tonito iz slobodnog udaraca pogodio Budicina "u obrvu", ali ovaj promašuje loptu. U 40. minuti kontru Sharbinija okončava previsok ubačaj Brajkovića za Vučka u sredini.

Slika 3 od 4.
Foto: Bruno Karadža

Nikica Jelavić udarcima je zaprijetio u 46. i 64. minuti, oba puta riječka vrata nisu bila u opasno ugrožena. U jeku "uspavanke" Rijeka je neočekivano stigla do izjednačenja.

Ponajbolji igrač na terenu Anas Sharbini ubacio je iz kornera, u buketu igrača Fausto Budicin nadvisio je sve i zakucao loptu iza leđa zakašnjelog Runje za 1:1.

Slika 4 od 5.
Foto: Bruno Karadža

Pelaić u 72. minuti pronalazi usamljenog Ljubičića na drugoj vratnici, no Hajdukov junior nije se uspio dobro snaći i pogoditi i u trećem uzastopnom nastupu.

Nakon toga, na scenu stupaju Hajdukov kapetan Mirko Hrgović i sudac Križarić, koji mu je u minutu razmaka dodijelio dva žuta kartona, od kojih je barem jedan bio upitan. Hajduk je morao nastaviti bez kapetana, a bez njega će morati i u Maksimir narednog vikenda.

Slika 5 od 6.
Foto: Bruno Karadža

Završnica je bila furiozna. U posljednjoj minuti Šarić ubacuje s desnog boka u peterac, a iskusni Georgi Ivanov utrčava i zakucava još jednu loptu iza Runje za 1:2.

No, domaćine poraza spašava još jedan junior. U munjevitom polasku sa centra lopta je došla do Rukavine, čiji udarac zapinje u riječkom bloku. Lopta dolazi do debitanta Nike Peraića, koji snažnim udarcem sa 16 metara sprema loptu iza leđa Žilića za konačnih 2:2.


Ivan Pudar, trener Hajduk: "Kvalitetna utakmica, u kojoj sam vidio ono što sam želio vidjeti. Oni koji su sposobni su dali, oni koji nisu - nisu. Meni je sve lakše, a nekim drugima je sve teže. Čekamo da sve ovo završi, da se nekima zahvalimo, neke dovedemo i da napravimo pravi plan i program za dalje. Juniori koji su ušli bili su smireniji i agresivniji od nekih puno starijih kolega na terenu. Glava je problem kod mnogih, to sam nekoliko puta već ponovio."

Josip Kuže, trener Rijeke: "Ostvarili smo dobar rezultat i time sam zadovoljan. Što se igre tiče, teško je gledati i analizirati samo današnju utakmicu, potrebna je puno šira i dublja analiza. Prilično smo dobro zatvarali Hajduka i pokušavali koristiti prostor koji ostavljaju iza leđa, no prema naprijed nismo imali pravu ideju i pravu loptu. Tonito? Odigrao je jako loše, iako je to igrač koji zna sve, zato sam ga izvadio rano. Anas Sharbini? Izuzetno moćan igrač i u njega treba ulagati, ima veliku perspektivu."

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!