Nogomet

Osijek - Međimurje: Sedam pogodaka u Gradskom vrtu

Dalibor Kraljik • subota, 05.05.2007.

Igrači Osijeka su svojim navijačima i simpatizerima u susretu s Međimurjem u utakmici 31. kola HNL priredili pravu nogometnu poslasticu svladavši svojeg današnjeg protivnika sa čak pet pogodaka razlike i ovom pobjedom preskočili Rijeku na šestom mjestu prvenstvene ljestvice…

Već je u drugoj minuti utakmice Osijek mogao postići prvi pogodak. Lopta upućena u kazneni prostor Međimurja preskače jednoga obrambenoga igrača gostujuće momčadi i dolazi do Stjepana Jukića, ali Jukić iz blizine pogađa gredu.

No, u petoj se minuti utakmice Jukić iskupio za ovaj promašaj; Milan Pavličić je izvrsno prošao po desnome boku, ubacuje u sredinu oštru loptu na koju natrčava Jukić i pogađa za 1:0.

U osmoj minuti Pavličić ponovno s desnoga boka ubacuje pred gol Međimurja, Krunoslav Bratković uklizava i umalo pogađa vlastitu mrežu. U 12. minuti Stjepan Jukić oprobava svoj šut uputivši siloviti udarac s nekih dvadeset i pet metara. Lopta se odbija od jednog obrambenog igrača Međimurja, vara vratara Tomića i ulazi u mrežu. 2:0.

U 18. minuti igre Osječani imaju slobodni udarac na sredini, nekih tridesetak metara od gola gostujuće momčadi. Izvođač je bio Ante Vitaić koji izvrsnim udarcem pogađa lijevi donji kut Tomićevog gola za 3:0.

U 24. minuti gosti uzvraćaju preko Boška Peraice koji je nakon Celiščakovog ubacivanja s lijevoga boka na nekoliko metara od golmana Skendera glavom poentirao za 3:1. Samo dvije minute poslije Osječani su opet pred Tomićem; Ivica Lončarević pronalazi Pavličića koji iz blizine, ali malo iz kosa, prizemnom loptom gađa desni lijevi kut, ali je Tomić dobro obranio.

U 28. minuti velika panika pred Osijekovim golom: Peraica se našao jedan na jedan s golmanom, ali je Skender obranio njegov udarac; lopta se odbila do Ricarda Coste koji također ne uspijeva svladati Osijekovog golmana, a niti iz trećeg pokušaja Davor Piškor ne uspijeva pogoditi mrežu.

A kad neće Međimurci, onda će Slavonci; Valentin Babić je ponovno probio šuplji lijevi bok Međimurja i nabacio u sredinu do Jukića koji glavom pogađa mrežu za svoj treći pogodak danas. 4:1. U 32. minuti lopta u sredini šesnaesterca Međimurja dolazi do Aleksandra Šolića koji lukavo prebacuje Tomića, ali je lopta odsjela na vratnici.

Igrala se 37. minuta kad je Pavličić na desnom boku ubacio izvrsnu loptu u prostor za Šolića koji nezaustavljivo dolazi do protivničkog gola i izvrsno pogađa ispod Tomića za 5:1. To je bio ujedno i rezultat kojim se otišlo na poluvrijeme. Oko tisuću i pet stotina gledatelja je po kišnom i vjetrovitom vremenu gledalo brz, poletan i razigran nogomet domaće momčadi, dok su igrači Međimurja izgledali neprepoznatljivo loše, posebice na lijevom boku obrane preko kojeg su dobili čak četiri gola.

Nakon povratka iz svlačionice Osječani su i dalje dominantnija, razigranija i nadasve bolja momčad. Od prve su minute nastavka napravili opsadu međimurskog gola u želji za postizanjem još ponekog pogotka. Novi je pogodak mogao postići Mijo Nađ kad je u 49. minuti izvrsno pucao s ruba kaznenog prostora, ali je lopta prohujala uz desnu vratnicu.

Međutim, deset minuta nakon pokušaja Nađa Osječani ipak dolaze do pogotka; Pavličić je po bezbrojiti puta danas prošao desnim krilom i ispred gola Međimurja pronašao Šolića koji glavom postiže svoj drugi pogodak danas za 6:1.

Međimurje u drugome poluvremenu gotovo da ne uspijeva stvoriti pravu priliku, dok su nogometaši Osijeka cijelo vrijeme bili izuzetno opasni po Tomićeva vrata. Od šestog pogotka pa do kraja utakmice imali su Osječani niz poluprilika, ali ipak nisu uspjeli postići i sedmi gol.

Blizu „sedmice“ su bili Babić i Vitaić kada su u sudačkoj nadoknadi opasno priprijetili golu Međimurja. Babić je nakon Vitaićevog jakog slobodnog udarca s dvadeset i pet metara od gola pritrčao na odbijenu loptu i iz blizine silovitim udarcem pucao u međimurskoga vratara, da bi Vitaić nekoliko trenutaka poslije s dvadesetak metara uputio opasan udarac pod samu gredu, ali je Tomić uspio izbaciti loptu izvan okvira svoga gola.

U konačnici, domaći zasluženo osvojaju sva tri boda. Osječani su u poletnoj i brzoj igri u potpunosti nadigrali nogometaše Međimurja te im napunili mrežu sa šest zgoditaka, dok je rezultat mogao biti i puno gori po momčad trenera Orehovca.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!