Nogomet

Cibalia - Osijek: Hat-trick Zekića za kraj Žitnjaka

Petar Plevnik • subota, 11.11.2006.

Gotovo da nikad manje gledatelja nije prisustvovalo "slavonskom derbiju", dvoboju između Cibalije i Osijeka. Tek nešto više od 1000 gledatelja došlo je vidjeti sraz pretposljednje Cibalije i tek jednu stepenicu boljeg Osijeka. Domaćini su u susret ušli bez suspendiranog trenera Ivice Matkovića i nekolicine prvotimaca, dok s druge strane momčad Osijeka, ni nakon sedam susreta pod vodstvom Miroslava Žitnjaka, nije osjetila slast pobjede.

Susret su puno bolje otvorili Osječani. U sedmoj minuti Buljan je sa desnog boka zavrnio odličnu loptu u 16-erac Cibalije, gdje domaća obrana zaboravlja na Mostarlića, koji potpuno neometan sa svega pet metara pogađa gredu Burcsina gola. Novu stopostotnu prigodu Osječani su propustili nepune tri minute kasnije, kada Frane Vitajić probija lijevu stranu domaće obrane te na desnoj strani 16-erca pronalazi Vojnovića, koji iz slične situacije kao i Mostarlić puca preko gola.

I kao već bezbroj puta ove sezone, Osječani su skupo kažnjeni za svoje promašaje. Najava bolje igre Vinkovčana uslijedila je u 15. minuti, kada Osječanin u dresu Cibalije, Tomislav Radotić, ulazi u 16-erac Osijeka, no u ključnom trenutku lopta mu bježi, tako da danas nesigurna osječka obrana raščišćava situaciju pred golom Skendera.

Deset minuta kasnije, Vinkovčani dolaze u vodstvo. Mladi Andrej Kerić šalje dugu loptu s boka u gostujući 16-erac, gdje osječka obrana u potpunosti zaboravlja na najopasnijeg napadača Cibalije Zorana Zekića, koji lakoćom sa pet metara svladava nemoćnog Skendera. Treba napomenuti kako su Osječani u tim trenucima bili s igračem manje na terenu, budući da je pomoć ukazivana ozlijeđenom Josipu Milardoviću, umjesto kojeg je u igru ušao mladi Domagoj Vida.

Nakon vodećeg pogotka domaćini su u potpunosti preuzeli terensku inicijativu, nametnuvši se ne toliko dobrom igrom, koliko čvrstinom i borbenošću, dok su Osječani djelovali blijedo i anemično, kao i bez broj puta ove sezone. Jedina prigoda za Osječane došla je gotovo slučajno, kada je Frane Vitajić fantastičnim udarcem iz velike udaljenosti pogodio vratnicu, umalo iznenadivši Burcsu.

S druge strane, Vinkovčani su još jednom iskoristili iskustvo Zorana Zekića. Naime, u 62. minuti, nakon što se nakratko oslobodio svog čuvara Stranatića, ovaj nekadašnji igrač Osijeka, lukavim lob udarcem koristi loše postavljanje Marina Skendera te udvostručuje vodstvo Cibalije.

Danas jedini raspoloženi igrač u redovima Osijeka, Frane Vitajić, još je jednom u posljednjim trenucima prvog dijela dokazao da ima top u nozi. Naime, njegov iznenadni udarac sa preko 30 metara, Burcsa je krajnjim naporom izvadio iz svog desnog gornjeg kuta.

U nastavak susreta Osječani su istrčali sa dvije promjene. Mladog Domagoja Vidu, koji je na terenu proveo nepunih pola sata, zamjenio je Dejan Prijić, dok je umjesto blijedog Pavličića u igru ušao još jedan mladac, Tomislav Šorša.

Međutim, ni igračka osvježenja nisu uspjela gotovo ništa promjeniti u igri Osječana, koji su i u nastavku susreta djelovali anemično, bez prave želje, a čini nam se i prave vjere u rezultatski preokret. Novi udarac bijelo-plavima zadao je, tko bi drugi nego, Zoran Zekić u 62. minuti. Udarac iz kuta izveo je Čuljak, netko od igrača Cibalije prebacio je loptu na drugu vratnicu, a iskusni Zekić laganim naklonom glavom pospremio loptu iza leđa Skendera, za svoj hat-trick i deseti prvenstveni pogodak.

Nakon trećeg pogotka Cibalije i ono malo ambicija osječke momčadi, palo je u vodu, tako da smo do kraja susreta još zabilježili samo dvije prigode Cibalije, onu Kerića iz 62. minute te još jednog Osječanina u dresu Cibalije, Tihomira Živkovića, koji u 82. gađa gredu Skenderova gola.

Tako je po tko zna koji put, bivši igrač Osijeka presudio bijelo-plavima, a po svemu sudeći i treneru Miroslavu Žitnjaku, koji je u osam susreta na klupi Osijeka zabilježio porazni učinak od tri remija i čak pet poraza, uključujući ispadanje od drugoligaša Intera u Kupu. S druge strane, Vinkovčanima je ova pobjeda dvostruko vrijedna, budući da su pobjegli posljednjem Kamen Ingradu na tri boda te ujedno smanjili zaostatak za desetim Osijekom na šest bodova.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!