Nogomet

Hajduk - Dinamo: Vulić se povukao, Modrić kaznio

Bernard Jurišić • srijeda, 04.04.2007.

Dinamo je iskoristio Hajdukove pogreške i taktički kukavičluk domaćeg trenera Zorana Vulića i bez neke blistave predstave osigurao ulazak u finale Kupa. Nakon prvog dijela Hajduk je imao 2:0 i prednost na svojoj strani, no Dinamo je uzvratio u drugom dijelu...

Slika 1 od 1.
Foto: Bruno Karadža

"Ispitivanje terena" trajalo je dvadesetak uvodnih minuta. Tijekom tog perioda domaćini su priprijetili slabim Jelavićevim udarcem u 5. minuti, dok su gosti dvaput testirali Balića iz slobodnih udaraca s dvadesetak metara Vukojevića i Drpića

Nakon toga, Hajduk preuzima vladavinu sredinom terena i u nekoliko navrata ozbiljnije izlazi prema Lončariću. U 27.minuti Musin slobodan udarac u petercu preskače Jelavića i pada na glavu Živkovića, koji loše zahvaća loptu.

Šest minuta kasnije Bartolović i Musa izmjenjuju dva brza dodavanja, potonji snažno povlači kroz sredinu i puca s 20 metara malo pored desne vratnice Dinamovog vratara.

Slika 4 od 4.
Foto: Bruno Karadža

U protuudaru najbolja prigoda za goste. Mikić munjevito prolazi desnom stranom i zavrće u sredinu, Da Silva promašuje loptu na prvoj vratnici, ali na nju natrčava Modrić u sredini i za malo promašuje Balićeva vrata.

Sporni trenutak u 34. minuti. Musa ubacuje "okomicu" pred Dinamov peterac, Jelavić je lagano skreće glavom, a Lončarić zaustavlja na gol-liniji. Hajdukovci su tražili pogodak smatrajući da je lopta prešla gol-crtu, no sudačka trojka nije se složila.

Finiš prvog dijela obilježio je furiozni domaćin. Nakon kornera Muse u 39. minuti Dario Damjanović dočekuje loptu glavom, "svijećom" prebacuje Lončarića na gol-liniji i lijepim pogtkom dovodi Hajduk u vodstvo 1:0, čime je anulirana Dinamova prednost.

Slika 3 od 3.
Foto: Bruno Karadža

U posljednjoj minuti prvog dijela novi prekrasan pogodak Hajduka. Bartolović vuče loptu kroz sredinu, dolazi na 20 metara i šalje parabolu u suprotni kut Dinamova vratara koji je još jednom loše postavljen. Lopta preko njega ulazi u mrežu za 2:0 i erpupciju radosti na poljudskim tribinama.

Već u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Dinamo je mogao smanjiti. Najprije Pokrivač snažno puca s 20 metara, Balić odbija u korner, nakon kojega Da Silva glavom puca neprecizno na ubačaj Modrića.

Na otvaranju drugog dijela Torcida je izvjesila transparent "Progone se navijači, a na slobodi mafijaši, četnici, ubojice, silovatelji i djece zlostavljači." Nažalost, istovremeno je sudac još jednom došao u središte pažnje u dvoboju dva najveća hrvatska kluba.

Prvi "gaf" Svilokosa dogodio se u 49. minuti kad prešućuje očigledan prekršaj u napadu Da Silve, iz kojeg Dinamo opasno prijeti. Do kraja susreta sisački sudac upao je u seriju pogrešaka, uz značajnu "podršku" loših pomoćnika, od kojih gaje je jedan na kraju naveo da potpuno krivom igraču dodijeli crveni karton.

Slika 2 od 2.
Foto: Bruno Karadža

Uzdrmani Dinamov vratar Lončarić u 54. minuti umalo poklanja i treći pogodak domaćinu. Nepotrebnim driblingom se najprije riješio Rukavine, a potom ga opet išao varati i izgubio loptu. No, "Ruki" je bio leđima okrenut i nije stigao uputiti loptu prema praznoj mreži. Dvije minute kasnije Musa uzima loptu Schildenfeldu na 25 metara, no Lončarić do nje stiže prije Hajdukova veznjaka.

Nagovještaj Dinamovog povratka stiže u 67. minuti, kada Modrić odličnom loptom kroz Hajdukov zadnji red pronalazi usamljenog Sammira. Brazilac loše prima loptu, ali je ipak smiruje i puca u bliži kut, no Balić odlično reagira.

Hajdukov trener nakon toga odlučuje "zatvoriti" utakmicu vađenjem Rukavine i ubacivanjem Rubila Taj potez pokazat će se katastrofalnim po splitsku momčad.

Slika 5 od 6.
Foto: Bruno Karadža

U 76. minuti Dinamo pogotkom dolazi u dobitnu situaciju. Nakon brze kombinacije uz lijevu aut-liniju Modrić ulazi sam u kazneni prostor domaćina i lagano matira Balića za 2:1.

Odlični Modrić ubacuje u 84. minuti iz slobodnog udarca, dotad nevidljivi Vugrinec natrčava u sredinu i puca, ravno u ruke Balića.

Hajduk je pokušao "na silu" uzvratiti na drugoj strani, što za posljedicu nije imalo promjenu rezultata, ali jest promjenu brojčanog stanja na travnjaku. U jednom izletu pred Lončarića, Žilić radi još jedan u nizu svojih "bisernih" poteza u bijelom dresu i nokautira Dinamovog stopera Drpića. Dok se raspravljao sa sucem i krao svojoj momčadi dragocjene minute, iznenada je Svilokosa "na raport" pozvao pomoćnik Crnolatac i umjesto krivca Žilića "prokazao" Pelaića. Nesretni desni branič dobio je direktan crveni karton ni kriv ni dužan, a Žilić je ostao i dalje u igri.

Slika 6 od 7.
Foto: Bruno Karadža

I brojčano oslabljen Hajduk više nije mogao ništa osim - primiti još jedan gol. Još jedna munjevita akcija srednjeg Dinamovog reda izbacila je usamljenog Tadića oči u oči s Balićem, lagano prebacivanje Hajdukova vratara i lopta je u mreži za konačnih 2:2.

Kad se zbroje dojmovi u svih 180 minuta, Dinamo je potpuno zasluženo ušao u finale Hrvatskog kupa. Toj rečenici samo kao dodatak može biti loš dan suca Svilokosa i taktički promašaji domaćeg trenera Zorana Vulića.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!