Nogomet

Rijeka - Kamen I.: Kamen ne može protiv Bolića

Zoran Zdelar • subota, 05.08.2006.

Rijeka nakon loših rezultata u uvodu sezone polako počinje s dizanjem forme, očita je još neuigranost nekih igrača, dok Kamen Ingrad je i bez Mujčina pružio vrlo čvrst otpor, no Riječani su ipak zahvaljujući večeras odličnom Boliću slavili s 4:2...

Prvenstvena premijera Rijeke na domaćem terenu nije privukla previše gledatelja, no s obzirom na rejting protivnika i televizijski prijenos, na Kantridi i ne mogu biti toliko nezadovoljni s 3.000 posjetitelja.

Kamen Ingrad je proteklog tjedna nadigran od strane Ćirinog Zagreba, a večeras su na Kantridi imali tri boda na svom kontu upisana bar privremeno, ali Rijekina čvršća i organiziranija igra u drugom poluvremenu nije im dala previše prilika da tu prednost zadrže ili još ojačaju.

Već na samom početku utakmice igrači Kamen Ingrada pokazali su veliku agilnost, nakon samo 5 minuta igre Dragan Žilić je već morao reagirati i spašavati svoju mrežu, kad su Stipković i Tomić pokušali ga uhvatiti na krivoj nozi, no riječka uzdanica nije pokleknula pred tim udarcima.

No, Žilić nije uspio predugo sačuvati svoju mrežu netaknutom. Dinamovac na privremenom radu u Kamen Ingradu, Miroslav Šarić odigrao je u 13. minuti dvostruko dodavanje s Matom Brajkovićem, a zatim Šarić iz drugog pokušaja uspijeva zatresti mrežu. Svoje slavlje nije mogao podijeliti s navijačima, no zasigurno je razveselio svog trenera, i Čačića u Kamenu, i Kužea u Dinamu.

Ovoljetna prinova, bosansko-hercegovački reprezentativac Elvir Bolić danas je definitivno opravdao ulaganje Rijekinih čelnika. Visoka i duga lopta upućena je iz Rijekinog obambenog reda prema Avdukiću, Bolić uzima zalet, a vratar Kamen Ingrada pomalo neshvatljivo ne uspijeva uhvatiti loptu u ruke, a tada Bolić lagano gura loptu u praznu mrežu za izjednačenje u 21. minuti.

Kamen Ingrad ni nakon izjednačenja nije pokleknuo, štoviše, počeli su igrati malo agresivnije, u čemu je prednjačio Mate Brajković, te to uspijeva i materijalizirati u 29. minuti. Primio je loptu na udaljenosti od 17-18 metara, snažno zapucao iskosa, a Dragan Žilić mogao je samo pokušati reagirati, no lopta je ipak odsjela u njegovom udaljenijem kutu.

Veselje na klupi Kamen Ingrada ipak je bilo kratkog vijeka. Goran Rubil nakon malo duže akcije primio je loptu u kazneni prostor u 35. minuti, te ju proslijedio na samo nekoliko metara prema Boliću, koji iz mjesta puca prema Avdukiću s 14 metara, a mreža se ponovno trese.

Trener Skočić očito je vrlo dobro motivirao svoju momčad tijekom pauze između dva poluvremena, te u drugom poluvremenu čak i obrana počinje igrati odgovorno, što je dalo više prostora za napad, a to je i iskorišteno na kraju.

Pet minuta nakon početka drugog dijela i nakon izvođenja kornera, ponovno se na pravom mjestu u pravo vrijeme nalazi Elvir Bolić. Vrlo dobro je dočekao odbijenu loptu od Avdukića, te ju ponovno gura u mrežu za 3:2.

Pokušao je Bolić još jednom nešto kasnije, sjajno je potegnuo, no njegov udarac sa 17-18 metara ovog puta Asmir Avdukić skida.

Zaredale su se nakon toga izmjene u obje momčadi, što je više koristi donijelo Rijeci, koja je dobila još na agresivnosti i ofenzivnosti. U 66. minuti udarac je oprobao i Josip Lukunić, koji gađa točno pod gredu, ali Avdukić njegov udarac skida.

U 84. minuti Ahmed Sharbini svojim drugim ovosezonskim prvenstvenim pogotkom zaključuje utakmicu. S desnog boka proigrao ga je niskom loptom Rubil, a on s 4-5 metara pored Avdukića loptu šalje u mrežu za prvo veliko slavlje na Kantridi ove sezone.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!