Nogomet

Hajduk - Rijeka: Riječani se igrali s domaćinima

Bernard Jurišić • subota, 22.04.2006.

Nogometaši Hajduka svojim su navijačima priuštili još jednu tešku subotu. Rijeka je pobijedila i ponizila Hajduka na njegovom travnjaku, ostvarivši najveću pobjedu na Poljudu u svojoj povijesti...

Rijeka je još jednom pokazala da je bolja od Hajduka i s visokih 0:4 današnji će datum ubilježiti u svoju klupsku povijest. Kao i Hajduk, koji cijelu ovu sezonu može ubilježiti u anale.

Slika 2 od 2.
Foto: Bruno Karadža

gosti su od prve minute zagospodarili travnjakom, lako se moglo vidjeti koja momčad ima "i glavu i rep", a koja se upinje kako bi spojila barem dva točna dodavanja. Davor Vugrinec potpuno je zasjenio sve ostale igrače na travnjaku, a njegov pandan na drugoj strani, Niko Kranjčar potpuno je potonuo u sivilo splitske momčadi.

Vugrinec je otvorio kanonadu prema Pletikosi u 5. minuti iz slobodnog udarca, da bi već u 8. Pletikosa spasio svoju mrežu obranivši udarac usamljenog Linića.

Slika 1 od 1.
Foto: Bruno Karadža

Hajduk prijeti preko Cimirotiča u 16. minuti, koji je tek za nekoliko centimetara propustio kazniti lošu reakciju Leranta volejem s 18 metara. Linić upošljava Vugrinca u 20. minuti, ovaj kreće sam prema Pletikosi. Sustiže ga Gal, pa Vugrinec ostavlja loptu na udarac Renduliću, ovaj pogađa vanjski dio mreže.

Erceg u 25. minuti lobom pokušava prevariti Radmana, no mladi vratar je spreman. Bartulović pet minuta kasnije prolazi kroz sredinu i puca sa dvadesetak metara, Radman lako kupi.

U 32. minuti Rijeka dolazi u vodstvo. Novaković prebacuje loptu s desne na lijevu stranu šesnaesterca, tamo je prihvaća Vugrinec, mirno se namješta na udarac, cilja suprotni kut i pogađa za 0:1.

Slika 5 od 5.
Foto: Darko Kraljević

Hrgović u 35. minuti glavom nakon kornera puca malo pored lijeve vratnice, a dvije minute kasnije loše puca prema praznim vratima, nakon što je Radman odletio u prazno.

Kranjčar tek u 43. minuti slaže nekakvu prigodu za svoje napadače, no udarac Ercega odlazi nekoliko centimetara od desne vratnice.

Drugi dio domaći trener pojačava još dvojicom golobradih mladića, Bušić se vratio nakon duge pauze još od prošle jeseni, a prigodu je dobio i Pezo. No, svi planovi s poluvremena pali su u vodu nakon samo pet minuta, glupim i nepotrebnim prekršajem Kralevskog na Vugrincu. U dva starta na centru igrališta, najiskusniji igrač u zadnjoj liniji Hajduka zaradio je dva žuta i crveni karton.

Slika 4 od 4.
Foto: Darko Kraljević

U prvoj akciji nakon toga, upravo Pezo i Bušić kreiraju najbolju prigodu Hajduka, Bušić izlazi sam pred Radmana, no riječki vratar skreće loptu koja odsjeda na gredi. Nakon toga, na travnjaku je ostala samo jedna momčad. Riječka.

Ahmad Sharbini u 55. minuti kreće sam prema Pletikosi, lopta prolazi istrčalog Hajdukovog vratara, no Gal stiže odbiti prije nego što je došla do mreže. Minutu kasnije Prišč cilja Sharbinijevu glavu, ovak s desetak metara usamljen gađa gornji lijevi kut, no za malo promašuje.

Utakmica je riješena u 61. minuti. Rendulić vuče brzu kontru kroz sredinu, pravovremeno upošljava Sharbinija, koji lako matira Pletikosu za 0:2.

Slika 3 od 3.
Foto: Bruno Karadža

Hajdukova igra potpuno se raspala, a Rijeka je sve lakše dolazila do stopostotnih prigoda. U 71. minuti Novaković još jednom dugom loptom s desna na lijevo pronalazi Vugrinca, koji prekrasnim volejem s ruba šesnaesterca pogađa Hajdukovu mrežu za 0:3 i zarađuje veliki pljesak s tribina.

Već dvije minute kasnije, Sharbini malo kasni na ubačaj Novakovića na drugoj vratnici. Hajduk uzvraća tek snažnim udarcem Selaka u 77. minuti iz velike udaljenosti.

U 83. minuti Rubil kroz šuplju obranu Hajduka upošljava Vugrinca koji izlazi "oči u oči" s Pletikosom, stiže ga još i "zavaljati" i lako pogađa za svoj hat-trick i ogromnih 0:4.

Mogla je Rijeka doseći i Debrecenovih 0:5 u 90. minuti, no Sharbini je pretjerao u driblanju Pletikose, koji mu je uspio skrenuti loptu u korner. Velika pobjeda bolje momčadi, a Hajdukovoj upravi još jedan znak da pripreme veliku i čvrstu - metlu.

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!