Nogomet

Inter - Dinamo: Šest lakih komada

Igor Petrinović • nedjelja, 14.08.2005.

Slika 2 od 2.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Dinamo je u Zaprešiću održao nogometnu lekciju trupama Srećka Bogdana. Nogometaši Intera nastradali su sa 0:6, zabilježivši svoj najgori domaći poraz u povijesti 1. HNL. Interovci su nakon neugodnog poraza od Crvene zvezde možda mislili da prolaze kroz teške trenutke, ali im je Dinamo pokazao da uvijek može biti gore.

Dinamo je od prvog sučevog zvižduka zagospodario terenom. Baš onako kako je trener Kuže i najavljivao, modri nisu ništa htjeli prepustiti slučaju, pa su nogometaši Intera prvih dvadeset minuta uglavnom boravili duboko na svojoj polovici. Tome je djelomično pridonjelo i izbivanje Krznara, Skulića i Vidaka iz sastava žutih, te mentalno pražnjenje nakon utakmice protiv Crvene zvezde.

Slika 3 od 3.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Dinamovci su sve to odlično iskoristili te stvorili tri-četiri stopostotne prilike od kojih su iskoristili samo onu prvu. Lopta se odbijala od glave nekoliko nogometaša, da bi konačno došla do Eduarda koji je ostao sam na 10 metara pred Miškovićem. Hrvatski reprezentativni napadač je niskim prizemnim udarcem svladao vratara domaćih za 0:1.

Nakon toga, otvorilo se Dinamu pa se u 18. minuti opet Eduardo našao sam pred domaćim vratarom no kad ga je htio zaobići Mišković mu je odbio loptu. Samo minutu kasnije Bošnjak je pobjegao obrani Intera, no Mišković ponovno izlazi kao pobjednik.

Ipak, u 20. minuti Modrić lukavim polu-lobom s 20-ak metara iskorištava Miškovićev bijeg s gol-linije. 0:2 za goste.

Tada je Dinamo malo usporio pa je Inter došao do zraka. No to nije urodilo nikakvim prilikama do kraja poluvremena. Tek dva udarca u okvir gola s kojima Turina nije imao nikakvih problema. Uz to, bila su tu i dva kornera za domaću ekipu, ali Dinamova obrana s lakoćom je riješila te situacije.

Slika 1 od 1.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U 32. minuti tražili su domaći jedanaesterac zbog pada Polovaneca u šesnaestercu modrih, no sudac Širić taj duel nije ocjenio da je za najstrožu kaznu. Samo 30 sekundi kasnije, na drugoj strani igrališta Eduardo je pobjegao obrani Intera, te je oboren u kaznenom prostoru. Ovaj put dvojbi nije bilo, čisti jedanaesterac koji Bošnjak ne iskorištava pogodivši vratnicu, iako se Mišković bacio na pravu stranu.

I kad se čekao posljednji Širićev zvižduk u prvom dijelu, Bošnjak je izborio korner. Interovci su samo trebali izbaciti loptu iz šesnaesterca jer je jedna minuta sudačke nadoknade već prošla, no najviši nakon kornera bio je Čorluka koji zabija svojim prošlogodišnjim suigračima za 0:3.

U drugom poluvremenu uslijedio je pravi potop Intera jer Dinamo se nije zadovoljio stanjem na semaforu. Prvo je Eduardo ponovno izborio jedanaesterac koji ovaj put Bošnjak pretvara u 0:4. Zatim u 50. minuti glavom puca Chago ali malo preko gola. Zatim koju skundu kasnije i Čale, koji je ušao na poluvremenu umjesto Mitua, zamalo pogađa. Ipak, na 0:5 čekalo se još samo minutu nekon što je Eduardo ponovno izbio sam pred Miškovića te predivnim lobom matirao 31-godišnjeg vratara.

Prvu pravu priliku za Inter ima Milan Pecelj u 56. minuti kad je vidio da je Turina malo izašao s vrata, no njegov pokušaj loba golman Dinama uspjeva izbiti u korner. Gosti su onda opet zavladali terenom, te se samo čekao šesti pogodak.

Prvo je Bošnjak u 66. minuti promašio prazna vrata pucavši s par metara preko gola, da bi četiri minute kasnije Eduardo Da Silva postigao hat-trick za 0:6.

Kako ovaj izvještaj ne bi poprimio dužinu jednog književnog djela, nećemo nabrajati sve polu-prilike koje je Dinamo imao. Tek valja spomenuti da se nakon izlaska Eduarda, a ulaska Ljubojevića u 74. minuti igra primirila, te se samo čekao posljednji Širićev zvižduk.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!