Nogomet

Varteks - Rijeka: Vukmanova glupost i Sharbinijev hat-trick

Marko Breljak • nedjelja, 28.08.2005.

Kao i sve lanjske utakmice, gdje je svaki susret Varteks i Rijeke bio praktički «infarktni», i nedjeljni derbi ovih dvaju protivnika mogao je zadovoljiti sve gledatelje. Riječani su na kraju uvjerljivo slavili, a presudan je bio crveni karton, koji je na kraju prvog dijela nesmotreno zaradio Neven Vukman.

Riječani su od početka krenuli prilično otvoreno, sa željom za nadigravanje, no Varteks je prvi stigao u prednost. Strijelac je ponovno bio Ivan Jolić, koji je lani u šest utakmica Riječanima «uvalio» čak četiri pogotka. Loptu je s lijeve strane ubacio Posavec, u gužvi je došla do Benka, odbila se do Jolića, koji s nekoliko metara pogađa za vodstvo Varaždinaca.

Varteks je prepustio inicijativu Riječanima, no većih prigoda nije bilo. Pokušavali su Linić, Krpan, Tadić, no Vranjić je sve sigurno pohvatao. Presudni trenutak utakmice zbio se u 44. minuti, kada je Neven Vukman izgubio živce i nakon jednog dosuđenog prekršaja nesigurnog suca Strahonje ispucao loptu. Kako je već imao jedan žuti karton, Strahonja mu je pokazao i drugi te je Vukman morao prije vremena u svlačionicu.

Riječani do poluvremena nisu uspjeli postići pogodak, a u nastavku gledamo još bolji nogomet. Gledamo angažirani i rastrčani Varteks, ali i smirenu i koncentriranu Rijeku, koja je iskoristila prednost igrača više na terenu.

Izjednačujući pogodak postigao je Ahmed Sharbini, nakon dobrog ubačaja Igora Tkalčevića u 58. minuti. Odličnu prigodu imao je u 64. minuti Goran Mujanović, nakon ubačaja Benka, no Mujanovićev udarac glavom odlazi pored gola. Dvije minute kasnije Leon Benko puca oštro, no njegov udarac Žilić odlično brani.

Ahmed Sharbini je «zabljesnuo» i u 75. minuti. Krpan ubacuje slijeva, Sharbinijev udarac Vranjić prvo brani, a odbijena lopta se od prsa mladog Rijekinog napadača odbija u Varteksov gol. Četiri minute kasnije stiže i rješenje susreta, nakon odličnog dodavanja Dragana Tadića. Sharbini je lijepo prihvatio jednu dubinsku loptu, pretrčao Vranjića i plasirao loptu u mrežu, ostvarivši tako hat-trick na ovom susretu.

Varteks je i dalje igrao angažirano, aktivno prema golu Riječana, a «točku na i» postavio je Petar Krpan. Zanimljivo, asistent za pogodak bio je vratar Riječana Dragan Žilić, čiju ispucanu loptu prihvaća brzonogi Krpan dolazi sam pred Vranjića, a njegov udarac od vratnice odlazi u mrežu.

Gledatelji su pljeskom pozdravili aktere i jedne i druge utakmice, a zviždukom s travnjaka ispratili suca Strahonju, koji je, po njihovom mišljenju pogriješio kod crvenog kartona Vukmana te bio nesiguran u mnogim drugim situacijama. Sve u svemu, gledatelji su vidjeli vrlo dobar susret, s dosta preokreta i angažiranog nogometa, a Rijeka je odnijela zasluženu pobjedu i krenula ponovno prema vrhu tablice, gdje Varteks već jest zahvaljujući odličnom startu u prvenstvo.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!