Nogomet

Slaven - Varteks: Simultanka Marija Dodika

D. So. • nedjelja, 22.10.2000.


Današnji je dan Koprivnici donio razloge za slavlje. Dodik je zasjeo na vrh tabele strijelaca HNL, a Slaven zabilježio najveću pobjedu nad prvoligaškim protivnikom.Veselje je tim veće što je do nogu potučen Varteks, klub s europskim renomeom, te prvi susjed i uvijek nezgodan suparnik.

Utakmica je za oba sastava bila od velikog značaja jer je pobjeda vodila u gornji dom ljestvice, no pritisak su izgleda bolje podnijeli iskusniji farmaceuti, dok su Varaždinci u potpunosti izgorjeli pred njima postavljenim imperativom.

Počelo je laganim presingom domaćih. U petoj minuti Mužek krade loptu Težačkom na out liniji. Centaršutom upošljava Jurčeca koji pronalazi glavu Dodika za sigurnih 1:0. Šimunić je bio nijemi promatrač.

U 14. min događaj koji je izazvao mnogo bure u redovima gostiju. Posavec izlazi na 8 m s desna pred Šimunića koji radi prekršaj. Sudac Feljan šalje Varteksovog vratara u svlačionicu,Katalinić vadi Mukaja a Mađarić staje na gol. Dodik je izvođač udarca s bijele točke, no golman Varteksa nakon sučeva znaka kreće prerano (što je vidljivo na snimci varaždinske TV), i brani udarac. Pomoćni sudac zbog Mađarićeve greške konzultira Feljana koji kazneni udarac ponavlja pri čemu Dodik šalje loptu u jednu a golmana u drugu stranu. Karić pri tom zbog nesportskog ponašanja dobiva prvi žuti karton, a nakon 4 min s leđa uklizava P.Bošnjaku te zarađuje isključenje.

Nastavak igre s 2 igrača više domaćinu donosi i treći pogodak. U 30.min opet prodor po boku, Bošnjak do Dodika koji manirom vrsnog strijelca ,najljepšim golom na utakmici, savladava nemoćnog Mađarića.

Gosti prijete preko Bjelanovića koji nakon kontranapada s ruba šesnaesterca lijevom nogom šutira, ali Solomun lako brani. U 35. gol nade za krojače. Kastel vuče loptu od centra i nenapadan od strane Slavenovih igrača, s 30 m odapinje u lijeve rašlje zaspalog Solomuna.U 45 min, nakon dva žuta kartona, isključen je Crnac.

Drugi dio farmaceuti strpljivo razvlače igru, te čuvaju rezultat što izaziva povike iz gledališta, no ubrzo izazivaju novu buru oduševljenja kad u 20. i 22. min prvo Dodik, na dugu ubačenu loptu stiže prije Mađarića kojeg prebacuje i poentira za 4:1, a zatim i Jurčec nakon kontranapada na povratnu loptu od Geršaka povisuju na 5:1. U 82. u šesnaestercu je srušen Havaić, a Dodik je siguran izvođač s bijele točke.Super Mario u 87.min ispraća goste svojim šestim, a Slavenovim sedmim pogotkom.

Ovo je Varteksu najteži poraz otkad se natječe u HNL.Razloge tomu trebali bi potražiti unutar svojih redova, jer sudac može pogriješiti jednom, ali teško i sedam puta. No, naše je mišljenje da je pomoćni sudac Jambrović postupio u skladu s pravilom po kojem vratar prilikom izvođenja kaznenog udarca ne smije iskoračiti izvan linije gola prije nego izvođač uputi udarac.

U Varteksu nakon ovog debakla, predsjednik Herjavec najavljuje drastične rezove, dok neslužbeno saznajemo informaciju i o smjeni na kormilu. Dani koji slijede sigurno će biti burni za Varaždince.

Marijo Dodik, Slaven: ”Nisam ni sam očekivao ovakvu efikasnost. Zahvalio bih se suigračima i zaželio da me i dalje opskrbljuju ovako upotrebljivim loptama. Zovu menadžeri sa svih strana.”

Renato Jurčec, Slaven: ”Bili smo i prije utakmice uvjereni da ćemo pobijediti, ali ovako visokoj pobjedi nismo se nadali.”

Varaždinci nisu bili raspoloženi za davanje izjava.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Nogomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!