Nogomet

Dinamo - Hajduk: Gračanova "trica" Hajduku

Davor Sajko, Tomislav Pacak • subota, 11.09.2004.

Susret 7. i 3. momčadi 1. HNL "Ožujsko" privukao je na maksimirske tribine oko 15.000 gledatelja...inače bi to bilo neobično za hrvatske prilike, ali ovoga puta upravo su s tih pozicija najveći hrvatski klubovi krenuli u 130. derbi. Na kraju puno zadovoljniji mogu biti "modri" koji su u slaboj utakmici s uvjerljivih 3:0 slavili protiv blijedog Hajduka.

Slika 4 od 4.
Foto: Bruno Karadža

Tako je vrlo uspješno okončan debi novog trenera Dinama, Nenada Gračana, a u dobrom svijetlu predstavila su se i trojica pojačanja - Vasilj je bio siguran na golu, Ješe je unio agresivnost i brzinu u obranu, a o učinku Veldina Karića dovoljno govori epitet igrača utakmice. Gračan je očito tijekom kratkih priprema na Rogli uspio u Dinamove redove unijeti potrebnu agresivnost, iako je igra bila daleko od briljantne, no pred Sliškovićem je još teži posao...

Slika 3 od 3.
Foto: Bruno Karadža

Dinamo je utakmicu praktički riješio već u prvih deset minunta, uraganski start potaknut i sjajnim bodrenjem sa sjevera rezultirao je s dva pogotka u Hajdukovoj mreži. Već u 2. minuti "modri" su prvi puta zaprijetili - Mujčin je iz slobodnog udarca naciljao glavu Karića koji tjera Kalu na prvu dobru intervenciju. Kale je, međutim, bio nemoćan već dvije minute kasnije. Bošnjak je ubacio s desne strane, od Mijatovića se lopta odbila do Eduarda koji je u padu posprema u mrežu.

Slika 2 od 2.
Foto: Bruno Karadža

Pritom je Vejić nezgodno kopačkom zahvatio Brazilca koji je odvezen u bolnicu gdje je duboka rana zašivena sa sedam šavova. Hajduk, međutim, nije profitirao Eduardovim izlaskom. Naime, tek što je ušao umjesto Brazilca, Dario Zahora udvostručio je vodstvo Dinama na 2:0. Sjajno ga je proigrao Karić izbacivši iz igre cijelu Hajdukovu obranu, pa je Zahori preostala samo mirna egzekucija s vrha šesnaesterca.

Slika 1 od 1.
Foto: Bruno Karadža

Dinamo je tada smanjio tempo, ali je i dalje kontrolirao igru ne dopuštavši Hajduku približavanje svom golu. U 20. minuti je akciju Mujčina i Karića oštrim udarcem s lijeve strane okončao Zahora, no lopta je otišla tik uz lijevu vratnicu. Gosti po prvi puta prijete u 25. minuti, Blatnjak je opalio iz slobodnog udarca s 20 metara, no odlično u korner loptu izbacuje Vasilj.

Hajduk je tražio kazneni udarac u 40. minuti nakon pada Pralije, no sudac Novak opravdano start Poldrugača nije vidio vrijednim najstrože kazne. Umjesto toga, Pralija je dobio žuti karton...uskoro je nervoza Splićana rezultirala i crvenim kartonom, no srećom po "bile", za igrača na klupi - Miladin je napucao bočicu vode, zbog čega ga je Novak poslao pod tuš. Posljednje uzbuđenje u prvom dijelu kreirao je Zahora slobodnim udarcem s 25 metara, no lopta je završila pored lijeve vratnice.

Drugi dio brzo će se zaboraviti, obje momčadi odigrali su ispod svog renomea te su pokazale da ni ne zaslužuju više pozicije od onih na kojima se nalaze. U 52. minuti Mujčin i Pranjić pripremili su priliku Kranjčaru za udarac s 20 metara - kapetan "modrih" opalio je vrlo snažno, ali i neprecizno, lopta je fijuknula pored lijeve stative. Najljepši trenutak utakmice dogodio se u 63. minuti - Mujčin je odigrao za Karića, Hajdukova obrana pripremila je "ofsajd zamku" za Mujčina, no Karić je prebacio loptu sam sebi i potom lobao istrčalog Kalu.

Do kraja se dogodilo zaista vrlo malo, "bonacu" su prekidali tek oštri startovi koji su često završavali sa žutim kartonom. Dinamo je priprijetio preko Tomića, dok je Hajduk bio blizu gola u 86. minuti kada je Neretljak odapeo s vrha šesnaesterca i poslao loptu malo pored lijeve vratnice.

Uskoro se sudac Novak oglasio po posljednji puta, pa je moglo početi slavlje "modrih" i BBB-a. Dinamo može biti zadovoljan zbog rezultata kojimm je prekinuo niz od pet susreta bez pobjede, dok Hajduku jedina pozitivna misao može biti da "lošije ne može". Jasno je da je pred obje momčadi još puno rada kako bi se dosegla razina igre koja se očekuje od najvećih hrvatskih klubova...

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!