Nogomet

Hajduk - Rijeka: "Ukazanje" Munhoza

Bernard Jurišić • subota, 02.10.2004.

Jadranski derbi pripao je Hajduku. Splićani su u potpunosti neutralizirali riječku igru i s dva bljeska konačno "dočekanog" Urugvajca Roberta Pabla Munhoza riješili utakmicu u svoju korist.

Slika 1 od 1.
Foto: Bruno Karadža

Da će biti igrač utakmice, Munhoz je najavio već u prve dvije minute, s dvije izgledne šanse. u prvom pokušaju bio je brzoplet, drugi put je Marić uspio stići prvi do lopte. U 11. minuti Blatnjak upošljava danas ofanzivnog Rukavinu, no ovaj promašuje loptu s desetak metara.

Prvi pogodak Munhoza u HNL-u stiže u 16. minuti. Bilo je to pravo remek-djelo Urugvajca, koji je dobio loptu od Vejića leđima okrenut vratima, uspio se okrenuti i volejem zakucati loptu iza leđa Marića za 1:0.

Lijep potez izvodi i Ćaćić u 27. minuti, kada njegov prekrasan volej nakon auta, riječki vratar krajnjim naporom izbija loptu u korner. Rijeka je preuzela igru pred kraj prvog dijela, ali jedinu šansu na utakmici kreirali su u 44. minuti. Butić proigrava Ercega, koji s Neretljakom na leđima dolazi sve do Kale. Erceg uspijeva pucati, no Kale spašava Hajdukovo vodstvo na poluvremenu.

U drugom dijelu Hajduk se povukao i svjesno prepustio gostima igru. No, Rijeka nije imala snage da probije srednju i zadnju liniju Hajduka, koje su napokon izgledale vrlo homogeno.

Iz toga su izranjale Hajdukove kontre, a prvu pravu stvorio je Munhoz u 58. minuti. Ipak, zaustavio ga je riječki vratar. Minutu kasnije Rukavina idealno ubacuje u sredinu, no Grgurović promašuje loptu, a natrčali Pralija slabo puca iz odlične pozicije. Hajdukov kapetan "pokvario" je i sljedeću prigodu Hajduka, nakon što je Blatnjak odsprintao cijelu Rijekinu polovicu.

Slika 2 od 2.
Foto: Bruno Karadža

Utakmica je riješena u 70. minuti. Tkalčević u šesnaestercu ruši Munhoza, a Ćaćić s bijele točke donosi konačnih 2:0. Do kraja vrijedan bilješke je tek udarac Dragana Blatnjaka u unutarnji dio vratnice u 90. minuti.

Valja zabilježiti dvije stvari: uz Munhoza, najbolji igrači Hajduka danas bili su oni najmlađi - Grgurović, Bartulović i gotovo nepogrješivi Luka Vučko. Druga je - povratak Torcide u ulogu koju najbolje radi - pružanje podrške igračima na terenu. Možda će Jadranski derbi označiti neke nove vjetrove, nakon mučnih tjedana koji su živjeli u Poljudu. Navijači su prvi pružili ruku, sad je red na momčadi da im se oduži dobrih igrama i pobjedama.


Blaž Slišković, trener Hajduka: "Rani pogodak je otvorio utakmicu onako kako smo željeli. Najvažnija je bila želja igrača da potvrde dobar rezultat iz Varaždina, a meni je jako bitno što sam primjetio nekakav pomak u ispunjavanju mojih želja. Moram pohvaliti i publiku koja nam je dala podršku, mislim da smo dobro odigrali, iako još ima dosta prostora za napredak."

Mladen Bartulović, Hajduk: "Zasluženo smo pobijedili, da smo iskoristili neke prigode mogli smo dobiti i većom razlikom. Svi smo zadovoljni, sad moramo nastaviti još bolje."

Elvis Scoria, trener Rijeke: "Hajduk je zasluženo dobio. Došli smo odigrati dobru utakmicu, što nismo ostvarili. Bilo je puno respekta prema Hajduku, mislio sam da se možemo puno bolje suprostaviti Hajduku. Munhoz me iznenadio, on je napravio razliku. Nama preostaje samo raditi dalje, biti bolji."

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!