Nogomet

Hajduk - Dinamo: Presudio odlični Blatnjak

Bernard Jurišić • subota, 17.07.2004.

Slika 4 od 4.
Foto: Bruno Karadža

Hajduk je žarko želio i uspio dokazati da bez obzira na imena u momčadi, Dinamo nikad nije favorit na Poljudu. Prvi trofej sezone pripao je prvaku Hrvatske, Splićani su bili za nijansu bolji i zasluženo ušli pobjedom u novu sezonu.

Prvu prigodu za domaćina imao je Đolonga, nakon ubačaja Carevića u 6. minuti. Dvije minute kasnije, Balić u korner izbija nabačaj Kranjčara, jedinog pozitivno raspoloženog igrača "modrih". Turković slabo puca u 12. minuti na dodavanje igrača utakmice - Dragana Blatnjaka.

Pralija u 19. minuti odlično upošljava Šutu, koji se smeo pri udarcu i loše pucao, oči u oči s Turinom. Tri minute kasnije, Da Silva vara inače vrlo dobrog Žilića, ali Balić mu ulazi u udarac. U munjevitom kontranapadu ponovno prijeti Šuto, no lopta je preletjela gredu.

Slika 1 od 1.
Foto: Bruno Karadža

Dinamo je bio potpuno potisnut na svoju polovcu u prvom dijelu prvog poluvremena. Oporavili su se gosti u finišu prvog dijela, kad su zaprijetili splitskim vratima. U 39. minuti Kranjčar upošljava Da Silvu, koji zaobilazi istrčalog Balića, ali odlazi previše ukoso. Njegov ubačaj Vejić čisti pred praznim vratima. U posljednjoj minuti prvog dijela, i Pranjić pronalazi Da Silvu u petercu, koji je u skoku viši od svih, ali za malo prebacuje gredu.

Hajduk bolje ulazi i u drugi dio. Bosansko-hercegovačka napadačka kombinacija Hajduka u 47. minuti stvara prvu opasnost, a gol odluke dolazi u 49. minuti. Šuto ubacuje loptu paralelno s gol-linijom, Lučić je neodlučan, a Blatnjak spretno koristi djelić prostora i ubacuje loptu u mrežu za 1:0.

Dinamo pokušava odgovoriti preko potpuno nevidljivog Ljubojevića u 53. minuti, a Neretljak na drugoj strani troši vrlo dobru mogućnost za kontru nepreciznim i preuranjenim udarcem. Ćaćić u 59. minuti pokušava izravno iz kornera, Turina je spreman. U nastavku akcije, Neretljak gura loptu za Praliju, koji lijepo puca sa dvadesetak metara, no Dinamov vratar nije se dao prevariti.

Slika 3 od 3.
Foto: Bruno Karadža

U 70. minuti Kranjčar izvodi slobodan udarac, Zahora je samo okrznuo loptu glavom, a ona odlazi nekoliko centimetara pored vratnice. Četiri minute kasnije, Mijatović kasni na ubačaj na drugoj vratnici. U 76. minuti Ćaćić ubacuje loptu iz kornera, a nakon velike gužve u petercu, gostujuća obrana odbija loptu s gol-linije.

Do kraja, još dvije prijetnje Dinama. U 87. minuti Štrok vanjskim "felšom" za malo promašuje gornji desni kut, a Zahora iz slobodnog udarca u posljednjoj minuti sudačke nadoknade šalje loptu vrlo blizu Hajdukove vratnice. Tu je bio kraj, pobjeda i slavlje Hajduka, kao veliki podstrek za još jedan pokušaj u Ligi prvaka.


Slika 2 od 2.
Foto: Bruno Karadža

Ivan Katalinić; trener Hajduka: "Ova utakmica isplatila se objema momčadima, da vidimo gdje smo s formom i pripremom. Pobjeda nam je jako važna, jer nam daje samopouzdanje za početak prvenstva i kvalifikacije za Ligu prvaka. Vidjelo se da nam neki igrači još nisu spremni, ali zasluženo smo pobijedili. Uvijek je slatko dobiti Dinamo, ali prvenstvo će se, kao i uvijek, odlučivati na "malim" utakmicama."

Nikola Jurčević, trener Dinama: "Odlična atmosfera, dobra utakmica. Hajduk je zasluženo pobijedio, mi nismo mogli uspostaviti svoju igru, iako smo imali neke prigode. Pokazalo se da nismo baš takvi favoriti kakvima nas se predstavlja, iako imamo kvalitetnu momčad, mislim da će i ove sezone Hajduk biti vrlo jak. Dosta naših igrača nije bilo na svojoj razini, a mnogi koji su došli tek su sad mogli vidjeti kako je teško igrati protiv Hajduka na Poljudu."

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!