Nogomet

Rijeka - Hajduk: Splićani i dalje na šampionskom kursu

Bernard Jurišić, Željko Pendić • subota, 10.04.2004.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

U lošoj utakmici po još lošijem terenu riječke Kantride, Hajduk je osvojio nova tri boda, koja ga za još jedan korak približavaju cilju - tituli prvaka države. Bio je ovo jedan od najlošijih Jadranskih derbija u posljednje vrijeme, no gosti iz Splita neće se buniti zbog nelijepe predstave. Glavni cilj je ostvaren - pet bodova prednosti pred Dinamom je zadržano.

Prave prigode na obje strane bile su prava rijetkost. Više se prijetilo udarcima iz daleka, jer su rupe u travnjaku i loš teren stvarale probleme ipak koncentriranim vratarima obiju momčadi. Đolonga je prvi zaprijetio u 10. minuti, još opasnije Čaval na drugoj strani tri minute kasnije. Vidović pretrčava Vejića u kontri u 20. minuti, no neprecizno puca s ulaza u šesnaesterac.

U 29. minuti gosti su tražili jedanaesterac, nakon što je Krpan u kaznenom prostoru napucao Josipa Bulata u ruku, no sudac je ostao nijem. Pet minuta kasnije, u sudaru s Martinom Šarićem ozlijedio se Blatnjak, kojeg je zamijenio Turković.

Slika 3 od 3.
Foto: Davor Sajko

Jedinu pravu prigodu u prvom dijelu Hajduk je propustio u 42. minuti. Nakon kombinacije Carevića i Bule, Krpan reagira brzopleto i puca glavom s vrha šesnaesterca, umjesto da smiri loptu i dođe u situaciju "jedan na jedan". Uzvraćaju Riječani u posljednjoj minuti prvog dijela, kada Sharbini petom pogađa vratnicu Hajdukova gola.

Drugi dio bio je zanimljiviji, a prvu veliku prigodu propuštaju gosti. Na asistenciju Krpana, Miladin izbija oči u oči s Kalinićem, no riječki vratar sjajno reagira. Iz kontre uzvraćaju domaćini, no i Hajdukov vratar na visini je zadatka.

Utakmica je odlučena u 51. minuti. Carević ubacuje dijagonalu prema petercu domaćina, a Vlatko Đolonga loptu glavom skreće u mrežu za 0:1. Braniču Hajduka ovo je peti pogodak u sezoni, na sličan način već je nokautirao Osijek prije mjesec dana.

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

Do kraja susreta Rijeka je preuzela loptu i igru, no nije bilo previše opasnosti pred Balićem. Dozu živosti u domaće redove unio je ulazak Samardžića, koji je namjesio prigodu Tadiću u 81. minuti, no ovaj loše cilja. U 89. minuti Bule nakon starta s leđa dobiva drugi žuti karton, a utakmicu zaključuje neprecizan pokušaj Rijekinog vratara glavom, nakon slobodnog udarca u trećoj minuti sudačke nadoknade.


Vlatko Đolonga (igrač Hajduka): "Više smo željeli pobjedu te na kraju zasluženo nosimo tri boda. Ovom smo pobjedom bliže osvajanju prvoga mjesta."

Josip Bulat (igrač Rijeke): "Tvrda,čvrsta utakmica u kojoj nismo iskoristili svoje šanse. Moramo se okrenuti srijedi. Žao mi je jer smo zaslužili barem bod."

Zoran Vulić (trener Hajduka): "Bila je ovo teška, psihološka utakmica odigrana na nekvalitenom terenu. Na kraju se pamte ta tri boda koja smo zaslužili."

Ivan Katalinić (trener Rijeke): "Pobijedio je spretniji. Mi nismo dali gol, a oni jesu. Igrači su dali svoj maksimum. Sad se moramo okrenuti srijedi i idućem susretu. Treba čestitati i sucu koji je usprkos pritiscima dobro sudio."

Igor Štimac: "Moje isključenje je došlo jer sam bio izrevoltiran suđenjem pomoćnog suca. Moram reći da je na kraju sudac pogriješio kad je Rijeci dosudio nepostojeće zaleđe, ali mi smo zasluženo dobili i primakli se cilju, a to je osvajanja naslova prvaka."

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!