Euro 2003

EP 2003.: Srbija i Crna Gora "smrznuta" na -15

Bruno Pilon • petak, 05.09.2003.

Šok i nevjerica zavladali su u sportskom medijskom prostoru Srbije i Crne Gore nakon teškog poraza: "Plavi su osim u prvih pet minuta, bili znatno slabiji protivnik u svim segmentima igre". Ističu izvrsnu igru Andreja Kirilenka i pogotovo Fedora Likholiova, koji je bio ključna figura posljednje četvrtine.

Katastrofa aktualnih europskih prvaka najteže je pala navijačima, koji su vjerovali da su njihovi košarkaši nepobjedivi: "Na žalost bili smo u pravu, ovo je propast naše košarke! Nije sramota izgubiti, ali da nemamo elementarne kulture u porazu to je za svaku kritiku. Što je trebalo onakvo ponašanje Guroviću i Jariću?"

Razloge porazu navijači Srbije i Crne Gore pronalaze u slaboj igri obrane i nedovoljnom zalaganju njihovih igrača: "Svima je jasno da kada ne krene Stojakoviću mi nemamo puno šansi protiv ozbiljnih ekipa. Žalosno je da Drobnjak bude uvjerljivo najbolji igrač, a da se ostali ne vide. Gdje su bili i koju su utakmicu igrali kvazi igrač Vujanić i "strašni" Jarić?

Osim zamjerki najboljim igračima, na udaru kritike sigurno će se naći i izbornik košarkaške reprezentacije Srbije i Crne Gore Duško Vujošević, koji sigurno snosi dio odgovornosti za lošu taktiku i čak 95 primljenih koševa. "Duško Vujošević napravio je našu igru vrlo loše, ona se bazira na šutu za tri poena", riječi su nezadovoljnih navijača.


Duško Vujošević, izbornik Srbije i Crne Gore: "Rusija je potpuno zasluženo dobila utakmicu. Počeli smo dobro, a onda nepotrebno počeli griješiti u napadu i tako Rusima otvorili protunapad. Naše probleme u obrani kreirala je loša igra u napadu. Ovaj poraz je težak, jer je izražen velikom razlikom. Sada ćemo se morati dobro pomučiti da izbjgnemo treće mjesto."

Sergej Elevič, izbornik Rusije: "Teška utakmica, ali smo se dobro pripremili za Srbiju i Crnu Goru. Bili smo vrlo disciplinirani, tim je igrao kao tim, a individualci su se uklopili u cjelinu."

Predrag Stojakovć: "Rusi su neočekivano dobro šutirali, a mi smo odigrali slabije u obrani. Posebno smo loši bili u drugom poluvremenu, a naročito ja. Okrećemo se sljedećoj utakmici, ništa još nije izgubljeno. Možemo podići razinu igre samo većim zalaganjem."

Andrej Kirilenko: "Mi smo vrlo ambiciozan tim, koji je ovdje došao pobjeđivati. Pokazali smo na startu da imamo visoke ciljeve. Junak utakmice,a po meni i cijelog dana na EP-u, bio je Fedor Likholiov, koji je ubacio najvažnije poene za našu reprezentaciju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Euro 2003Skrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!