Nogomet

Šibenik - TŠK: "Osmica" za ostanak

Iva Bogdanović • subota, 27.04.2002.

Kišovito vrijeme, jako jugo, mokar teren....Razlozi zbog kojih se danas na Šubičevcu okupilo tek 500-600 ljudi. No oni koji su došli mogli su vidjeti najbolju utakmicu Šibenika otkako postoji HNL. Modri su morali pobijediti da bi osigurali ostanak u 1. HNL u kojoj su od njenog samog početka.

Utakmicu je Šibenik počeo veoma napadački. Sve se dešavalo na polovici gostiju koji nisu uspijeli stvoriti niti jednu priliku. Već u trećoj minuti Bedeković je probio desni bok i ubacio sjajnu loptu u sam šesnaesterac, ali šibenski napadači smetajući jedno drugom nisu došli do lopte. U 12. minuti Danko Jović našao se unutar šesnaesterca odakle je iskušao udarac lijevom nogom, ali lopta je prošla pored gola. A onda gosti rade prekršaj na 20 metara od gola, slobodan udarac za Kartela, koji je u stilu Davida Beckhama sjajno prebacio živi zid i precizno pogodio gornji desni kut 1:0.

Do kraja poluvremena Šibenik je mogao dati još koji pogodak, ali na sreću gostiju napadači modrih sve su akcije završavali dosta nespretno. Što se TŠK-a tiče nisu stvorili niti jednu priliku, već su samo dva-tri puta probili lijevi šibenski bok. Kad su svi mislili da će se na odmor otići sa minimalnom prednošću domaćih, sa lijeve strane sjajnu loptu poslao je Kartelo koju je Mate Dragičević brzim trzajem glave zakucao pod protivničku gredu. Bilo je to 2:0, a veselje navijača je bilo još veće jer je to bio prvi pogodak šibenskog ''Trezeguea'' na domaćem terenu.

I drugo poluvreme počelo je veoma agresivno i napadački. Igra gostiju samo se pogoršavala, kako u napadu tako i u obrani. U 52. minuti zbio se možda najljepši potez utakmice. Miljenik šibenske publike Mate Dragičević sam se izborio za poziciju i sa 20-ak metra sjajno je opalio i zatresao protivničku mrežu po drugi put. 3:0. Samo četiri minute poslije na sjajan ubačaj Jovića, Dragičević ponovno glavom trese mrežu već očajnih gostiju. Hat-trick mladog napadača Šibenika. Kiša golova i dalje se nastavila. U 62. minuti u strijelce se upisao i Pešić koji je na ubačaj Raića s lijeve strane, glavom matirao Radoša. To je već 5:0 za domaće. No unatoč velikom vodstvu nastavili su igrati oštro i napadački. Gosti su tek u 64. minuti ozbiljno zaprijetili preko Ferenčeka koji se našao sam oči u oči sa vratarem, no Slavica je spasio čisti gol.

Od brojnih šibenskih prilika valja izvojiti onu kada je Dragičević lijepo uposlio Pešića, a ovaj je sa 25m gromovskim udarcem pogodio gredu. U 76. minuti pao je još jedan gol koji se rijetko viđa. Dosuđen je korner za Šibenik sa lijeve strane. Izvođač Perić sjajno je zarotirao loptu koja je pogodila desni kut gola. 6:0 za domaće. Na ovoj utakmici kao da je jedan gol vukao drugi, pa je tako u 84. pao sedmi. I na opće zadovoljstvo publike strijelac je ponovno bio Mate ''Trezegue'' Dragičević. Pešić mu je loptu sjano dodao u for, a ovome nije bilo teško samome svladati totalno izgubljenog Radoša. 7:0. Niti nakon toga gola napadači domačih nisu se opuštali. Nošeni valom malobrojne publike koja je cijelo vrijeme vikala: "Hoćemo još, hoćemo još...!!!" , odlučili su joj udovoljiti. Pa je tako u predposljednjoj minuti utakmice Pranjić probio lijevi bok, ubacio upotrebljivu loptu prema Danku Joviću, a ovaj u je glavom poslao u protivničku mrežu. 8:0.

S obzirom da sudac Vitković nije pokazao niti jedan žuti karton, nije se igrala sudačka nadoknada. Utakmica je bila korektna, fair, sa veoma malo prekršaja. TŠK je već odavno osigurao drugu ligu i već naviknuti na ovako visoke poraze pognutih glava otišli su u svlačionu. Što se pak Šibenika tiče, gotovo su osigurali prvoligaški status bez dodatnih kvalifikacija. U posljednjem kolu gostuju u Zadru i jedino bi ih poraz od tri razlike odveo u kvalifikacije. No to bi gotovo bilo ravno čudo, isključivo zbog toga što je moral u šibenskoj momčadi u posljednje tri utakmice strašno porastao.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Nogomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!