Nogomet

Osijek - Dinamo: Šokota osigurao nastavak borbe za naslov

Slađana Lučić • subota, 05.05.2001.


Slika 2 od 2.
Foto: Dražen Patarčić

Nogometaši Dinama nakon pobjede nad Osijekom 4:1 ostaju jedini suparnik splitskom Hajduku u borbi za naslov prvaka. Osječani su današnjom igrom, posebice greškama u obrani, pokazali kako više od trećega mjesta, a koje ih srećom vodi u Europu, jednostavno ne mogu.

3.000 gledatelja od prvoga sučeva zvižduka moglo je uživati u prikazanoj igri na terenu - naravno Dinama. Modri su odmah zaprijetili preko Mikića, a zatim i Sedloskog. Već u četvrtoj minuti prva pogreška osječke obrane. Cvitanović je izveo "skraćeni korner" sa lijeve strane, Petrović je slabo izbio loptu koja se odbila do Šokote, a on ju je samo poslao iza leđa vratara Balića. Prvi napad bijelo-plavi bilježimo tek u devetoj minuti kada je Halilović uputio snažan, ali ipak nedovoljno precizan udarac. Nizali su se zatim pokušaji Osijeka, domaća je momčad prijetila preko Vuke, Mitua, no svaka je lopta završavala pored gola. Dinamo je ispustio prigodu za vodstvo od 2:0 u 13. minuta kada je Leko bio sam ispred Balića, no uputio je samo "mlaki" udarac. Istu je grešku ponovio i Pilipović četiri minute kasnije.

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

Napadi su se obiju momčadi sve do 40.minute izmjenjivali, a da nitko nije zatresao suparničku mrežu. No, pet minuta prije kraja prvoga dijela Sedloski je postigao drugi zgoditak za Dinamo.

Gosti su ipak do odmora još jednom zatresli osječku mrežu. I ovoga je puta asistirao Cvitanović. Proslijedio je loptu Leki koji je ubacio u 16-erac za Šokotu, a ovaj je uputio snažan i nizak udarac pored nemoćnog Balića.

U poluvremenu više od 1.000 razočaranih Kohortaša napustilo je istočnu tribinu. I dok je dio otišao svojim kućama, drugi su iz protesta odlučili utakmicu pogledati do kraja sa zapadne tribine. Na tom putu, navijači su se sukobili sa grupicom Bad Blue Boysa, a započelo je i kamenovanje okolnih automobila. Međutim, redari i policija uspjeli su na vrijeme spriječiti veće sukobe, pa je "marica" zajedno odvezla u policijsku postaju veći broj navijača Osijeka, ali i Dinama.

Video: Dribling i udarac raspoloženog Šokote

U drugom poluvremenu Dinamo je imao još nekoliko prigoda. Osijek je također pokušavao smanjiti rezultat preko srčanog Halilovića, Mitua i Zrilića. To su i uspjeli u 77. minuti kada je Gondžić srušio Beširevića u 16-ercu. Siguran s bijele točke bio je Bakir Beširević. Do kraja utakmice gosti su postigli još jedan zgoditak. Strijelac je i u 85. minuti za Dinamo bio Tomo Šokota.

Video: Pogodak Beširevića s bijele točke

Vlado Bilić, trener NK "Osijeka": "Ponovo se dogodila ista situacija. Pogreške pojedinaca u obrani, na koje ja ne mogu utjecati kao trener dovele su do poraza moje momčadi. Nažalost, određeni igrači ponovo su pokazali nesigurnost i na taj način izbacili naš klub iz daljnje borbe za prvo i drugo mjesto na tablici. Navijači su najbolje rekli svoj sud o današnjoj utakmici. Imaju potpuno pravo. Ovo nam je putokaz i slika na koje igrače možemo u daljnjoj budućnosti računati i potrebno je početi stvarati momačd za slijedeće prvenstvo."

Ilija Lončarević, trener NK "Dinama": "Osijek i mi smo prije početka utakmice bili u istoj situaciji. No, ovoga je puta moja momčad pokazala više koncentracije u igri. Mislim da je odlučujući bilo naše rano vodstvo od 1:0. Moji su igrači nakon toga uspjeli i zaustavit napade Osijeka u idućih 20-tak minuta i zasluženo pobijediti. Ova nas pobjeda ostavlja u utrci za naslov prvaka."

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Nogomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!