Hrvatski Kup, Finale, 13.05.2009, 20:15 h, Zagreb, Maksimir, gledatelja: 20.000
Suci: Bruno Marić (Daruvar), Željko Perak (Karlovac), Damir Pervan (Bjelovar)
Dinamo
Dinamo
Mario Mandžukić 13', 57'
Jorge Sammir 29' (11m)
3:0(2:0) Hajduk
Hajduk
90' Kraj utakmice u Maksimiru gdje je Dinamo napravio veliki korak ka obrani dvostruke krune. Lijepi pozdrav!
90' Igrat će se još dvije minute sudačke nadoknade.
90' 
Izmjena! Izlazi Jorge Sammir, ulazi Luis Ezequiel Ibánez.
89' 
Izmjena! Izlazi Senijad Ibričić, ulazi Mladen Bartolović.
88' U tijeku su posljednje minute na Maksimiru u kojima se gosti brane i čekaju još koju priliku iz kontre, a Dinamo ne uspijeva kontrolu lopte pretočiti u prave prilike. Zapravo, Dinamo sada ima problem koji Plavi inače imaju na Maksimiru kada se gosti brane. Naime, dok je Hajduk igrao otvoreno - Dinamo je stvarao prilike, no čim su se gosti zatvorili - Hajduk je bio taj koji je stvarao prilike.
85' Odmah čim je ušao, Tadić je izborio prekršaj na 25 metara od gola Hajduka po sredini. Bit će to prilika za Sammira da okuša svoj udarac.
84' 
Izmjena! Izlazi Ilija Sivonjić, ulazi Josip Tadić.
83' Nova sjajna prilika za Hajduk! Gabrić se našao sam na desnoj strani i dobro pucao, ali lopta je prošla malo pored gola. Mora se priznati kako su gosti zaslužili pogodak, koji bi u slučaju da Hajduk zabije, bio sve samo ne počasni jer rezultat 3:1 nikako Plavima ne osigurava "šetnju" na Poljudu.
82' Osim igrača Hajduka koji su večeras zaista pokazali "hajdučko srce" i borbenost, treba pohvaliti i navijače gostiju koji unatoč vrlo nepovoljnom rezultatu znaju prepoznati trud svojih ljubimaca i uporno navijaju.
79' Nakon par minuta dominacije gostiju, igra se sada vratila u stanje u kojem je i bila veći dio nastavke - na polovicu Hajduka.
78' Dobro je Sivonjić povukao kontru i potom dao loptu Chagu čiji je udarac blokiran.
77' 
Izmjena! Izlazi Milan Badelj, ulazi Mathias Chago.
76' Osjetili su gosti kako su Plavi malo pali u igri pa su tako s dva igrača manje (!!) uspjeli preseliti igru na polovicu Dinama i stvoriti odličnu priliku. Svaka čast gostima koji su očito odlično fizički pripremljeni jer zaista nije lako trčati za dodatna dva igrača koji su isključeni.
75' Nova prilika za Hajduk!!! U odličnoj se poziciji našao Kalinić nakon prekida, no njegov je udarac Butina odbio u korner.
75' 
Žuti karton dobio je Mirko Hrgović.
74' 
Žuti karton dobio je Dejan Lovren.
73' Stativa Hajduka! Korneri i prekidi pirlike su za goste i upravo je jedan takav odlično sada izveo Ibričić i s 25 metara pogodio vratnicu gola Dinama. Odličan udarac Hajdukove desetke, no nije imao sreće.
71' Dvadesetak minuta prije kraja možemo reći kako Dinamo vrlo lagano kontrolira utakmicu i bez većih problema ulazi u nove prilike dok gosti uglavnom zadržavaju loptu prilikom ispucavanja, a potom se brane. Teško je nešto više i očekivati od momčadi koja ima dva igrača manje, ali i koja igra protiv bolje momčadi od sebe.
69' Dobar udarac Badelja s vrha kaznenog prostora nakon "povratne Sivonjića, no reprezentativni vratar je pokazao svoje kvalitete i uhvatio loptu.
66' Ponovno je pobjegao Mandžukić obrani Hajduka nakon duge lopte Tomečaka, no Subašić je pravovremeno istrčao.
64' Poništen gol Dinama i to ponovno - opravdano. Neoprezno je loptu i glavu Šerića "puknuo" Mandžukić pa je sudac prije gola Dinama prekinuo akciju.
63' Nespretno je reagirao Subašić nakon pokušaja Tomečaka, no uporni Sivonjić ipak nije uspio doći do lopte koje je završila u rukama vratara Hajduka.
61' Naravno, s dva igrača više, uz 20.000 grla uz njih - igračima Dinama ne pada na pamet stati nego traže novi pogodak i dalje stišću goste pred kojima je još (pre)dugih pola sata.
57' Nova dobra akcija Dinama! Sivonjić i Tomečak su izbacili lijevu stranu Hajdukove obrane, mladi Dinamovac precizno centrirao, a Mandžukić visoko skočio i glavom poslao loptu u mrežu.
57' 
GOL! Dinamo - Hajduk 3:0
Mrežu je zatresao Mario Mandžukić. Asistent je Ivan Tomečak.
54' Lijepi potez Badelja koji je na centru loptu poslao kroz noge kapetanu Hajduka Skoki i potom dobro uposlio Mandžukića koji nije uspio pucati.
53' 
Gosti su sada stisnuli Dinamo i nanizali dva kornera, no nije bilo udarca po golu Butine.
51' Novi udarac Dinama. Ovoga puta pucao je Vrdoljak, ali bio je to lak posao za Subašića. Sve u svemu, jasno je kako se Plavi neće zadovoljiti s dva gola u mreži gostiju nego imaju namjeru još koji puta slaviti dok brojčano inferiornijim gostima ostaju kontre.
49' Dvije vrlo opasne situacije pred vratima Hajduka u samo jednoj minuti. Prvo je Sivonjić pogodio vratnicu, a potom isti igrač pokušava asistirati Mandžukiću, ali netko iz obrambenog reda Hajduka skreće loptu ravno u ruke Subašića.
47' 
Zbog prekršaja nad Kalinićem žuti karton dobio je Vrdoljak.
46' Počelo je drugo poluvrijeme utakmice na Maksimiru.
45'+2' Kraj prvog dijela nakon kojega Dinamo zasluženo vodi 2:0 i zasluženo ima i dva igrača više nakon dva glupa poteza igrača Hajduka koje se sudac Marić nije bojao sankcionirati. Čujemo se ponovno za desetak minuta.
45'+1' Još jedan crveni karton za Hajduk! Linić je 20-tak metara trčao za Mandžukićem i onda ga brutalno srušio s leđa bez ikakve namjere da dođe do lopte. Sudac je ponovno bio vrlo blizu i odmah izvadio crveni karton. Činjenica jest da Linić nije išao na loptu nego na nogu igrača Dinama, sudac je bio blizu i odmah pokazao Liniću put u svlačionicu.
45'+1' 
Crveni, isključujući karton dobio je Siniša Linić.
45' Igrat će se još minuta u prvom dijelu.
44' 
Nakon kornera Sammira Subašić je loše reagirao i odbio loptu natrag igraču Dinama, no ponovni centaršut nije bio opasan.
43' Vrlo lijepi pokušaj škaricama Mandžukića otišao je malo pored gola, no svejedno zaradilo napadaču Dinama pljesak.
42' Loša reakcija danas vrlo dobrog i opasnog Nikole Kalinića pred golom Dinama.
41' Pet minuta prije odmora svakako treba pohvaliti odlično suca Marića koji je, zasad, odradio odličan posao i pokazao vrlo dobar osjećaj za igru.
38' Potpuno opravdano požutio je kapetan Dinama nakon što je u kontri spriječio Kalinića.
38' 
Žuti karton dobio je Igor Bišćan.
37' Naravno, nakon crvenog kartona stopera reagira trener Hajduka i u igru ulazi stoper Maloča, a izlazi krilo Tomasov.
37' 
Izmjena! Izlazi Marin Tomasov, ulazi Mario Maloča.
35' 
Žuti karton dobio je Mario Mandžukić.
35' 
Žuti karton dobio je Ante Šerić.
35' Neutralni promatrač bi mogao primijetiti kako izlazak Pandže i ulazak Buljata i nije bio najbolji potez trenera Miše.
34' Crveni karton za Juricu Buljata! Laktom je branič Hajduka udario Mandžukića u glavu, sudac Marić bio je na manje od jednog metra i odmah izvadio crveni karton. Potpuno opravdano!
34' 
Crveni, isključujući karton dobio je Jurica Buljat.
30' Sumnjamo da se radi o ozljedi braniča Hajduka nego je vjerojatnije kako trener Miše nije zadovoljan igrom svoje obrane pa je tako odlučio ubaciti Juricu Buljata.
30' 
Izmjena! Izlazi Boris Pandža, ulazi Jurica Buljat.
29' 
Žuti karton dobio je Boris Pandža.
29' 
GOL! 2:0! Najstrožu kaznu realizirao je Jorge Sammir.
29' Penal za Dinamo!!! Pandža je povukao Vrdoljaka nakon kornera, a sudac pokazao na bijelu točku.
28' Prilika na drugoj strani! Plavi su brzo izveli prekid i na kraju je Sivonjičć imao dobru priliku, no Subašić brani i odbija u korner.
27' Prilika za Hajduk! Gabrić je dobro uposlio Kalinića, no ovaj se umjesto udarca što se činilo kao bolje rješenje, odlučio na dodavanje Ibričiću što nije ispalo kako je to on zamislio.
26' Odlična reakcija kapetana Dinama koji je očito "100 posto u utakmici" pa je tako sada "pokrpao" grešku mlađeg kolege Lovrena.
23' Potpuno opravdano je sudac Marić opomenuo Ibričića nakon što je klizećim startom zaustavio Tomečaka.
23' 
Žuti karton dobio je Senijad Ibričić.
20' Prošlo je prvih 20 minuta nakon kojih Dinamo vodi 1:0, a imali su Plavi i još jednu sjajnu priliku. Sve u svemu, gledamo vrlo čvrst, borben, ali i krajnje sportski dvoboj velikih rivala. Šteta što "zahvaljući" Ligi 16 ovih dvoboja neće biti više jer ovo je zaista prava propaganda našeg nogometa.
16' Upravo je Kalinić pokazao kako je opasan igrač i koliko mu malo prostora treba. Naime, trebala mu je samo sekunda prostora da se okrene i pukne prema Butini, no nije bilo siline u udarcu našeg reprezentativca.
15' Skoro nova prilika za Dinamo, no Mandžukić je ipak malo pretjerao u driblinzima i na kraju izgubio loptu.
13' 1:0 za Dinamo nakon prekrasne akcije Plavih!!! Kapetan Bišćan sjajno je povukao i riješio se nekoliko igrača gostiju, dao Badelju koji sjajno u zicera gura Mandžukića, a ovaj rutinski lobom prebacuje istrčalog Subašića.
13' 
GOL! Dinamo - Hajduk 1:0
Mrežu je zatresao Mario Mandžukić. Asistent je Milan Badelj.
12' 
Prvi korner na utakmici izveli su gosti, no nije bilo opasnosti pred Butinom.
11' Dinamo je imao jedinu priliku na utakmici, no nikako se ne može reći kako su gosti impresionirani atmosferom ili protivnikom. Naprotiv, Hajduk vrlo dobro stoji na terenu.
9' Atmosfera dostojna finala Hrvatskog kupa - tako bi mogli opisati atmosferu na stadionu.
7' 100-postotna prilika za Dinamo!!!!! Mandžukić je u zicera gurnuo Sivonjića koji je, malo iskosa, krenuo sam prema vratima Hajduka, no potom i pucao pored gola! Odlična prilika za Dinamo.
4' Umalo je sada bilo opasno pred golom Tomislava Butine, no Kalinić je loše dodao prema Gabriću i tako upropastio obećavajuću situaciju.
3' Prvi udarac Plavih. Vrdoljak je odlično povukao i uposlio Mandžukića kojem malo bježi lopta i na koncu ipak puca, no bio je to lak posao za Subašića.
2' Dobra vijest za iste jest što se najbolji igrač Dinama vratio.
2' Loša vijest za navijače Dinama jest što se Mandžukiću pruža pomoć kod klupe Dinama nakon jednog duela.
1' Počela je prva finalna utakmica Hrvatskog kupa u Maksimiru!
 Nakon minute šutnje za tragično preminuloga Hrvoja Čustića - utakmica može početi.
 Uz vrlo lijepi transparent BBB-a kojim iskazuju podršku stadionu u Maksimiru, igrači su izašli na teren.
 Maksimir je očekivano vrlo dobro popunjen. Ipak se radi o utakmici koja se igra u srijedu, no finale Kupa svejedno je na stadion u Zagrebu privuklo oko 20.000 gledatelja.
 Dok je prvenstvo porazima Hajduka u Rijeci i na Poljudu od Varteksa praktički riješeno, za Kup borba tek počinje. Što se tiče sastava - nema iznenađenja. Dinamo igra bez ozlijeđenih Roberta Kovača i Miroslava Slepičke dok je Hajduk bez kapetana Srđana Andrića koji je kažnjen zbog vrijeđanja suca Pristovnika u Rijeci. Kompletne sastave možete vidjeti desno.
 Dobra večer iz Maksimira gdje će za oko pola sata početi prva utakmica finala našeg Kupa u kojoj se sastaju dva naša najbolja kluba - Dinamo i Hajduk. Kao i obično, sada kada se Tomo vratio iz Švicarske, iz Maksimira će za vas izvještavati Tomislav Pacak i Vedran Attias.
Susret počinje u 20:15 sati.
Za komentiranje prijenosa morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!