1. Hrvatska nogometna liga, 19. kolo, 22.02.2009, 20:15 h, Split, Gradski stadion u Poljudu, gledatelja: 38.000
Suci: Ivan Bebek (Rijeka), Novosel (Vrbovec), Grgec (Bistra)
Hajduk
Hajduk
Nikola Kalinić 45'+2' (11m)
Senijad Ibričić 51'
2:0(1:0) Dinamo
Dinamo
90'+6' Dvojbenom jedanaestercu unatoč, Dinamo će se morati pozabaviti činjenicom da u 90 minuta utakmice nije uputio niti jedan jedini udarac u okvir Subašićevog gola. Do kraja ovog dijela prvenstva ostala su još tri prvenstvena kola, bit će zanimljivo vidjeti može li Hajduk zadržati prednost. Laku noć svima koji su pratili prijenos uz Sportnet, pozdravlja vas "najbolji live reporter u Hrvatskoj" (vidi 32. minutu) Marin Vuković. Pozdrav svima!
90'+6' Kraj utakmice u Splitu! Pobjedom nad Dinamom od 2:0 Hajduk je postao lider prvenstva, Dinamo se nakon jako dugo vremena sada nalazi u ulozi na koju posljednjih godina nije navikao. Veliko slavlje igrača Hajduka na sredini travnjaka upravo traje, a igrači potom trče prema Sjeveru pozdraviti najvjernije navijače.
90'+5' 
Što je sada točno Giovanniju Rossi trebao sukob s Pedrom Moralesom, nije nam baš jasno. Zaradio je žuti karton, pa se potom počeo naguravati i s Hrgovićem.
90'+4' 
Zbog prekršaja je sada drugi žuti karton zaradio i Dejan Lovren, pa će obje momčadi utakmicu završiti s deset igrača. Svi samo čekaju kraj utakmice o kojoj će se vjerojatno još neko vrijeme pričati, a posebno o jedanaestercu s kraja prvog poluvremena.
90'+1' Igrat će se šest minuta sudačke nadoknade zbog bakljade i već u prvoj Sivonjić se našao u sjajnoj prilici i sa šest-sedam metara pucao visoko preko grede.
88' Nakon slobodnog udarca Dinamo je valjda uputio prvi udarac prema vratima Hajduka u drugom poluvremenu. Pokušao je Bišćan, no lopta odlazi pored gola.
87' 
Zbog prekršaja nad Mandžukićem, Jurica Buljat je upravo zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.
87' Janko iz sniježne Austrije javlja da zahvaljujući Sportnetu prati utakmicu i navija za Hajduk, a za "bile" navijaju i Ivica, Damir i Jure s Novog Zelanda.
86' Ako niste znali, ovo je debi Giovannija Rosse u dresu Hajduka. Dočekao je čovjek i to na kraju karijere.
83' 
Izmjena! Izlazi Senijad Ibričić, ulazi Giovanni Rosso.
82' 
Žuti karton dobio je Jurica Buljat.
82' 
Druga izmjena u Hajduku, izlazi Nikola Kalinić, prema vlastitim riječima najbolji igrač koji trenutno postoji u Hrvatskoj, a na travnjaku je sada Mirko Oremuš.
81' Evo napokon i uzbuđenja na terenu, Jurica Buljat je slalomskom vožnjom prošao kroz Dinamovu obranu i pucao s ruba kaznenog prostora, no Butina hvata loptu.
80' Da, pričam gluposti, ali samo zato što se na travnjaku ne događa ništa vrijedno spmena. Hajduk suvereno čuva prednost, a Dinamo ne uspijeva učiniti ništa, pa čak niti uputiti udarac prema vratima Subašića.
78' Juricu Buljata su odvezli s terena u onom smiješnom automobilčiću za golf, prevezavši ga čitava tri metra do aut linije. Nakon toga čovjek se ustao i vratio u teren. Ima li netko ideju čemu služe ta vozila i koliko su plaćeni ljudi koji ih na nogometnim utakmicama voze, neka mi se javi na poznati mail.
77' Sjeća li se netko da je kao džoker s klupe u 46. minuti ušao Josip Tadić? Ako se ne sjećate, evo sad ćemo vas podsjetiti jer je u ovom trenutku, nakon pola sata igre, vjerojatno prvi put dotaknuo loptu.
75' Dinamo ne uspijeva izgraditi niti jedan pravi napad, a s druge strane Hajduk je zaprijetio preko Kalinića kojemu Dinamova obrana ipak uspijeva iščeprkati loptu. Još petnaestak minuta igre plus sudačka nadoknada do Hajdukovog preuzimanja čelne pozicije na ljestvici.
72' 
Izmjena! Izlazi Marijan Buljat, ulazi Marin Tomasov.
68' I Marijan Vlak je primijetio kako od očekivanog pritiska nema ništa pa je napravio i treću izmjenu. Sivonjić je u igri, izašao je neprimjetni Sammir.
67' 
Žuti karton dobio je Drago Gabrić.
67' 
Izmjena! Izlazi Jorge Sammir, ulazi Ilija Sivonjić.
65' Drugi pogodak Hajduka kao da je u potpunosti umrtvio utakmicu. Dinamo usprkos zaostatku ne čini pritisak i zasad ne pokazuje posebnu želju za postizanjem pogotka.
62' Dim se malo razišao, ponovno se igra, iako je teško razabrati što se sve zbiva na travnjaku. Dinamo ima još pola sata igre da pokuša preokrenuti rezultat. Prema sadašnjem stanju na terenu, takvo što teško će se dogoditi.
58' Potpuno očekivano, utakmica je ponovno prekinuta jer se na travnjaku više ne vidi baš ništa.
57' Traje bakljada na Torcidinom Sjeveru, nakon koje se gotovo ništa ne vidi pred vratima Hajduka.
55' 
Izmjena! Izlazi Adrián Calello, ulazi Pedro Morales.
51' Fantastičan pogodak Senijada Ibričića donio je Hajduku možda i nedostižnu prednost na početku drugog poluvremena. Najskuplje pojačanje Dinama u zimskom prijelaznom roku Robert Kovač izgubio je loptu od Ibričića, koji je potom povukao kontranapad i neobranjivim udarcem pogodio gornji lijevi kut Butinina gola.
51' 
GOL! Hajduk - Dinamo 2:0
Mrežu je zatresao Senijad Ibričić. Asistent je Nikola Kalinić.
48' Ivica Vrdoljak je pokušao udarcem s 30-ak metara koji odlazi pored vratnice Hajdukova gola.
46' Počelo je drugo poluvrijeme u Splitu, Dinamo je ubacio Tadića umjesto Slepičke i u takvom sastavu kreće u utrku za izjednačujućim pogotkom.
46' 
Izmjena! Izlazi Miroslav Slepička, ulazi Josip Tadić.
45'+3' Prvo je poluvrijeme završeno, a ostaje okus kontroverze o kojem će sasvim sigurno modra strana imati što reći. Čitamo se za desetak minuta.
45'+2' 
Žuti karton dobio je Mario Mandžukić.
45'+2' Vrlo dvojbena situacija iz koje je sudac Bebek dosudio najstrožu kaznu, o ovome će biti puno priče. Iz slobodnog udarca pucao je Andrić, a lopta prema sučevom mišljenju pogodila u ruku nekoga u Dinamovom živom zidu, po svemu sudeći Calella. S bijele točke siguran je bio Kalinić i domaćinu donio prednost.
45'+2' 
GOL! 1:0! Najstrožu kaznu realizirao je Nikola Kalinić.
45'+1' Jedanaesterac za Hajduk!
45'+1' A možda i hoću, jer u posljednjim sekundama prvog dijela Hajduk ima slobodan udarac iz idealne pozicije, na rubu kaznenog prostora, po sredini.
44' Javio se Ratko iz Iraka, koji pozdravlja sve Hajdukovce, a Karlo kaže: "Ajde Marine! Javi da je Hajduk da gol, to bi bilo slavlje! Na putu smo za Alexandriju, pratimo sta se dogada! Pozdrav tebi i ciloj Torcidi". Kako sada stvari stoje, u prvom poluvremenu neću javiti da je bilo tko zabio gol.
42' Po prvi put slobodan udarac za modre umjesto Hrgovića izveo je Sammir, ubacio u šesnaesterac domaćina, ali Subašić sigurnom intervencijom hvata loptu.
40' 
Žuti karton dobio je Dejan Lovren.
39' Napokon nešto dobrog nogometa na Poljudu. Kratki pritisak Hajduka modri su uspješno obranili, a potom zaprijetili preko ubačaja Slepičke za Mandžukića, ali do lopte na vrijeme dolazi Subašić.
36' Pokušao je Jurica Buljat slobodnim udarcem s preko 30 metara, ponovno nije bilo opasno za Butinu.
34' 
Žuti karton dobio je Hrvoje Vejić.
34' Vrlo dobra prilika za Hajduk, Strinić je s lijeve strane ubacio za Nikolu Kalinića, koji je ponovno prenizak i ne uspijeva zahvatiti loptu kako bi to htio.
32' Evo vam primjera kakve mailove trebate slati! "Ajde marine samo naprid! Najbolji si livereporter u Hrvatskoj! Hvala jos jednom na ponovo jednim super izdanjem." Hvala Frane iz Švedske!
29' Udarac Gabrića jedan je od onih kojih se neće sjećati, lopta je otišla daleko iznad grede.
28' Utihnulo je na travnjaku, ali i na tribinama, pa se čak nakratko začula i podrška modrim nogometašima s tribine gdje su smješteni Bad Blue Boysi. Prekršajem je sad zaustavljen Kalinić i bit će slobodan udarac za Hajduk s oko 25 metara od gola Dinama.
24' 
Niti nakon ovog kornera nije se dogodilo ništa značajnije, a u nastavku Dinamove akcije Pandža dobiva žuti karton zbog prekršaja nad Badeljom.
23' 
Vratio se Sammir pomoći svojoj obrani i izbacio loptu u korner. Ubačaj Marijana Buljata boksačkim udarcem iz kaznenog prostora izbacuje Butina nakon kojeg pak Slepička s druge strane dolazi do kornera za Dinamo.
20' Puno tenzija, puno preskakanja igre, malo konkretnog nogometa, rezime je prvih 20 minuta igre na Poljudu. Tipični derbi Hajduka i Dinama, reklo bi se...
17' U velikoj se prilici našao Senijad Ibričić i pucao preko grede, no utakmica je ranije prekinuta zbog Ibričićevog igranja rukom.
16' 
Javna opomena za Mirka Hrgovića koji je rukama pokušao zaustaviti Gabrića. Tribine su ovaj prekršaj, naravno, proslavile pogrdnim uzvicima za vjerojatno najomraženijeg igrača na travnjaku.
13' Novi prekršaj pred šesnaestercem Hajduka, ovaj put na travnjaku je Sammir, nova prilika za Hrgovićev ubačaj. Lopta dolazi do Lovrena koji iz sjajne situacije puca preko grede. Prva prava, izgledna prilika na utakmici.
11' Oštro je ubacio Hrgović, ali od svega toga ništa, lopta je za Subašića.
10' Evo prilike za Dinamo, Mandžukić je izborio prekršaj s lijeve strane, na rubu kaznenog prostora.
9' Slobodan udarac za Hajduk u njegovom vlastitom šesnaestercu. Za to vrijeme, još jedan pozdrav: "Ekipa iz Bumeranga navija za bile i svog Ibru. I pozdrav Brkiju u Njemačkoj od Mihaele i Snježane."
8' Prošao je sada Drago Gabrić desnom stranom, blokirao ga je Bišćan i izbacio u korner, nakon kojeg Butina hvata loptu i opasnost po Dinamova vrata je prošla.
7' Kaže Tonka iz Švedske: "Pozdrav ”bilim” i svima u Splitu iz smrznute Svedske! Ajde Torcida- dizite temperaturu i zagrijte nase bile. I naravno poseban pozdrav svima iz Sucurca i pozdrav i Marinu"
5' Prva prilika Hajduka na utakmici, ubačaj s lijeve strane bio je previsok za Kalinića u petercu Modrih. Policija je sada žestoko napala Bad Blue Boyse, situacija se na toj tribini još uvijek ne smiruje.
3' 
Novi težak prekršaj, Andrić je pokosio Bišćana i već sada zaradio prvi žuti karton na utakmici. Za to vrijeme traju sukobi policije s Dinamovim navijačima. Od nogometa još uvijek niti "n". Zar smo i očekivali?
3' Na dijelu tribine gdje su Bad Blue Boysi traje nekakav sukob. Tko s kime, ne znamo. Nije ni bitno.
1' I već nakon desetak sekundi igre iznimno grubi prekršaj nad Mariom Mandžukićem. Čini se kako će sudac Bebek imati pune ruke posla.
1' Počeo je derbi na Poljudu, s centra je krenuo Dinamo.
 Igrači Dinama ponovno su na travnjaku i zagrijavaju se, igrači Hajduka u ovom se trenutku također vraćaju. Utakmica bi napokon mogla početi, i to s dvadesetak minuta zakašnjenja.
 Igrači se na poziv suca Bebeka vraćaju natrag u svlačionicu, jasno je kako utakmica neće biti započeta još neko vrijeme. Zaista nevjerojatno. Za to vrijeme gospoda pod krovom stadiona i dalje izbacuju papire, ne znamo iz kojeg razloga. Jedan je čovjek na travnjaku s metlom, sretno mu bilo u čišćenju stotinjak kvadrata travnjaka.
 Delegat utakmice se nada kako će "bura to sve odnijeti". Doista ne pamtimo da se ikad dogodilo nešto ovakvo na početku jedne prvoligaške utakmice. Linije se na jednom dijelu travnjaka uopće ne vide od papira.
 Početak utakmice kasni, ne biste vjerovali, upravo zbog papirića i konfeta koji su pali na travnjak i u jednom ga dijelu potpuno prekrili. Bura puše, ali ne dovoljno jako da očisti travnjak. Glavni sudac utakmice odbija započeti susret u ovakvim uvjetima. Nečija "dobra ideja" sada je stvorila prilično velike probleme.
 Tomislav s Tajlanda šalje prvu podršku Dinamu: "Veeeeeeeeeeeeeeliki pozdrav Svim Boysima I Dinamovcima s dalekog Thailanda... AJMO PLAVE BLUZE!" Marijana i Jozo pozdravljaju pak Hajdukovce: "Ajmo bijeli svi smo uz vas i u dalekom Düsseldorf-u vas u Pizzeriji Da Aldo svi bodrimo koji nismo doli u Split dosli... A ovdole saljemo veliki pozdrav nasim Torcidasima dijelom svijeta koji su sada na Poljudu da Hajduk-a do prvog mjesta navijacki dovedu... Poseban pozdrav idje nasoj ekipi iz Düsseldorf-a u Split na celu sa Vesom i Andjelkom"
 Igrači su izašli na travnjak, a Torcida prekrasnom koreografijom pozdravila aktere ovog velikog derbija. Preko cijele tribine otkriven je natpis "Torca", konfete padaju s krova stadiona i travnjak polako postaje prekriven sitnim papirićima. Tete čistačice hvataju se za glavu.
 "Dalmatiiiinaaac saaaam..." U biti nisam, ali tridesetak tisuća ljudi koji to u ovom trenutku pjevaju tvrde da jesu. Igrači su u tunelu i spremni su za izlazak na travnjak.
 Samo nas nekoliko minuta dijeli od početka utakmice. Tribine Poljuda ispunjene su do posljednjeg mjesta, atmosfera je sjajna i svi su preduvjeti za jednu veliku utakmicu ispunjeni.
 Igrači su se povukli u svlačionice, derbi će uskoro i službeno krenuti s centra. Napokon...
 S vama će večeras biti vaš omiljeni komentator Marin Vuković. Ponovno očekujem mailove podrške, komentare, dosjetke, viceve i bračne ponude (ako može na Poljudu, može i na Sportnetu, očito je u modi) na adresu [email protected].
 I na Poljudu se uoči utakmice dogodio "originalan" način prosidbe na semaforu. Neki Kleme je zaprosio neku Anu, odgovor nismo saznali.
 Hladno je vrijeme na Poljudu, no nema više ni leda ni snijega, teren barem s tribina izgleda odlično. Bura još uvijek nije prejaka, nadamo se da će tako i ostati. Igračima će "friško" vrijeme samo pomoći da se više trude i trče, jer se zaista ne isplati stajati na mjestu, posebno ne onako oskudno odjeveni kao što će biti igrači.
 Objavljeni su početni sastavi, nema nikakvih iznenađenja, treneri će u okršaj poslati očekivane jedanaestorice. Na Hajdukovoj klupi sjedit će Tomić, Šerić, Linić, Tomasov, Bartolović, Oremuš i Rosso, a na Dinamovoj Kelava, Ibanez, Tadić, Barbarić, Sivonjić, Šokota i Morales.
 Pozdrav s Poljuda, štovani Sportnetovci! Nešto manje od pola sata ostalo je do početka veliko derbija, najželjnije iščekivane nogometne utakmice u zadnjih nekoliko mjeseca u našoj zemlji. Tribine su već krcate, po slobodnoj procjeni u poljudsku školjku natiskalo se i više od 35.000 gledatelja.
Susret počinje u 20:15 sati.
Za komentiranje prijenosa morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!