Košarka

Košarkašice Trešnjevke povele u finalnoj seriji protiv Raguse

Branimir Korać • utorak, 14.05.2024.
Košarkašice Trešnjevke povele u finalnoj seriji protiv Raguse
Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Počela je finalna serija hrvatskog prvenstva za košarkašice, a Trešnjevka je u prvom finalnom susretu bila bolja od Raguse sa 74:61...

Hrvatsko prvenstvo košarkašica ove sezone je iznimno uzbudljivo, a o tome najbolje svjedoči pogled na ljestvicu nakon završetka ligaškog dijela.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tri ekipe završile su s omjerom 18-4 (Trešnjevka, Plamen Požega, Ragusa), a dvije s omjerom 17-5 (Medveščak, KAŽL Split). Splićanke su tako imale samo jednu pobjedu manje od liderica, ali svejedno nisu uspjele proći u doigravanje.

U polufinalu su i Trešnjevka i Ragusa s po 2-1 prošli dalje, Trešnjevka je eliminirala Medveščak, a Ragusa je slavila u majstorici u Požegi.

Prvi finalni dvoboj pripao je Trešnjevki koja je odigrala sjajnu utakmicu i lakše od očekivanja stigla je do pobjede.

Sve je bilo odlučeno već u prvih 30 minuta te su domaće košarkašice uoči posljednje četvrtine već vodile s visokih 67:43.

Najbolje kod Trešnjevke bile su Lena Bilić s 31 poenom i deset skokova i Viktorija Ćurić s 20 poena, devet skokova i šest asistencija. Kod Raguse po 14 poena upisale su Lea Hajdin (pet skokova) i Jennifer Ann Fleischer (devet skokova).

PH za košarkašice, finale:
Trešnjevka - Ragusa 74:61 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaHKLOstale lige
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!