Košarka

Dallas Mavericksi na svom parketu traže potvrdu breaka protiv Thundera

Branimir Korać • subota, 11.05.2024.
Dallas Mavericksi na svom parketu traže potvrdu breaka protiv Thundera
Foto: EPA

Dallas Mavericksi i Oklahoma City Thunder sastaju se u trećoj utakmici polufinala Zapadne konferencije. Nakon prve dvije utakmice rezultat je 1-1…

Oklahoma City Thunder nije zadržao prednost domaćeg parketa u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije. Dallas je napravio ono po što je stigao u Oklahomu i upisao je pobjedu s kojom preuzima prednost domaćeg parketa.

Igraj na Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sada slijedi pravi ispit koji će pokazati je li Dallas uistinu sada stekao prednost ili će Thunder imati odgovor i vratiti stvari na početak. Puno toga ovisit će o tome koliko će Thunder moći iskontrolirati Luku Dončića i Kyrieja Irvinga, ali i s druge strane koliko je Mavericksi odgovoriti Shaiju Gilgeous-Alexanderu koji nosi igru Oklahoma Cityja.

Prvi susret u seriji pripao je Thunderu i to s vrlo uvjerljivih 117:95 upravo zahvaljujući sjajnom Kanađaninu koji je bio na rubu triple-double učinka s 29 poena te po devet skokova i asistencija.

U drugom susretu priča se promijenila, Gilgeous-Alexander je ostao na visokoj razini, ali na drugoj strani puno bolje nego u prvoj utakmici odigrali su Dončić i iznenađujuće PJ Washington koji su odvukli Dallas do pobjede.

U prvoj rundi doigravanja Mavericksi su bili bolji od Los Angeles Clippersa, ali jednu utakmicu u toj seriji izgubili su kod kuće. S druge strane Thunder je igrao protiv Pelicansa i svladao ih je u obje gostujuće utakmice.

Mjesto, vrijeme

Dallas, American Airlines Center, 21:30

Nedostaju

Dallas Mavericks: Greg Brown, Maxi Kleber

Oklahoma City Thunder: Olivier Sarr

Prošli dvoboj

Prošla dva susreta igrana su u Oklahoma Cityju, Thunder je bio uvjerljiv u prvom dvoboju, a u drugom je slavio Dallas.

Prognoza

Serija je i dalje potpuno otvorena. Mala prednost Dallasu kao domaćinu, ali uistinu mala.

FOTO: EPA/ADAM DAVIS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!