Ostali sportovi

Lautaro Martinez i Marcus Thuram žele nastupiti na Olimpijskim igrama

Branimir Korać, HINA • četvrtak, 28.03.2024.
Lautaro Martinez i Marcus Thuram žele nastupiti na Olimpijskim igrama
Foto: EPA

Talijanski mediji objavili su kako najbolji strijelac milanskog Intera Lautaro Martinez te njegov suigrač iz vodeće momčadi talijanske Serie A Marcus Thuram žele nastupiti na nogometnom turniru Olimpijskih igara.

Ranije se po ovom pitanju oglasio madridski Real te najavio kako svojim igračima neće odobriti nastupanje na Igrama u Parizu, a sličnih razmišljanja su i čelnici nekih drugih klubova. Kako navodi La Gazzetta dello Sport ni Inter nije zadovoljan zbog ovakve ideje dvojice vrlo važnih igrača milanskog kluba.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ono što dodatno otežava mogući nastup Argentinca Martineza i Francuza Thurama je taj što će prvi za svoju reprezentaciju ovog ljeta nastupati na Copa Americi, a Thuram za Francusku na Europskom prvenstvu. To bi značilo da ni jedan ni drugi neće imati nikakav odmor tijekom ljeta prije nove sezone.

Inter, kao i svaki drugi klub, ima pravo zabraniti nastupe svojim igračima jer Igre nisu pod okriljem Međunarodne nogometne organizacije (FIFA). Svaka reprezentacija na Igrama ima pravo u momčad pozvati trojicu igrača starijih od 23 godine.

Lautaro Martinez trenutačno je uvjerljivo najbolji strijelac talijanske Serie A s čak 23 pogotka.

FOTO: EPA/FABRIZIO CARABELLI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!