Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice glatko poražene od Azerbajdžana na startu Zlatne Europske lige

Mihaela Bradovski • subota, 18.05.2024.
Hrvatske odbojkašice glatko poražene od Azerbajdžana na startu Zlatne Europske lige
Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

Hrvatske odbojkašice poražene su na startu Zlatne Europske lige. U Osijeku su izgubile od Azerbajdžana s čistih 3:0...

Očekivanja uoči turnira u Osijeku bila su velika, hrvatske odbojkašice same su imale visoka očekivanja i na startu su jednostavno izgorjele. Azerbajdžan je to iskoristio i glatko slavio s 3:0 u setovima.

Igraj na odbojkaške mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pod vodstvom novog izbornika Igora Arbutine i s pomlađenom momčadi bez nekih iskusnijih igračica, bio je mali upitnik iznad toga kako će Hrvatska izgledati, a za pravi odgovor treba pričekati još nekoliko utakmica.

Ovdje je Hrvatska imala dosta problema, previše pogrešaka da bi se upisala pobjeda. Hrvatske odbojkašice imale su 31 pogrešku, a protivnice 18 i to se mora osjetiti.

U prvom setu presudnom se pokazala serija 3:0 s kojom je Azerbajdžan otišao na 14:9 i nakon toga se Hrvatska više nijednom nije približila.

U drugom setu Hrvatska je pala u samoj završnici. Bila je na 19:19 da bi nakon toga izgubila svih šest narednih poena te samim time i set.

Treći set nije donio nikakve velike promjene, samo što nije bilo značajnijeg odvajanja. Ipak, bez obzira na to, Hrvatice gubi i ovaj set te ujedno i meč.

Najbolja u hrvatskim redovima bila je Andrea Mihaljević s 12 poena dok je Azerbajdžan predvodila Margarita Stepanenko sa 17 poena.

Zlatna Europska liga:
Azerbajdžan - Hrvatska 3:0 (25:19, 25:19, 25:22)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!