Tenis

Francuz ponovno koban za Ajdukovića, zaustavio ga već na startu kvalifikacija

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 13.05.2024.
Francuz ponovno koban za Ajdukovića, zaustavio ga već na startu kvalifikacija
Foto: Marko Jurinec/HINA

Duje Ajduković poražen je u prvom kolu kvalifikacija na Challengeru u Bordeauxu. Bolji je bio Francuz Mathias Bourgue koji je slavio u dva seta...

Duje Ajduković u kvalifikacijama Challengera u Bordeauxu bio je postavljen za prvog nositelja, ali već u prvom kolu izgubio je šanse za ulazak u glavni turnir.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatski tenisač startao je protiv Francuza Mathiasa Bourguea koji je u kvalifikacije ušao s pozivnicom organizatora, a Ajduković nema dobre uspomene s njim. Već su se susreli prošle godine u Comu gdje je Francuz u prvom kolu slavio sa 7:5, 6:1.

U današnjem meču Ajduković je prvi servis gem izgubio kod 2:1 i tu je praktički izgubio set jer se nije uspio vratiti iz minusa. U sljedećem gemu imao je čak pet break lopti koje nije iskoristio i Bourgue je uzeo set sa 6:3.

U drugom setu igrači su odmah razmijenili breakove da bi Francuz kod 2:2 ponovno uzeo gem na servisu Ajdukovića. Ponovno je Duje imao u sljedećem gemu break lopte, ostale su obje neiskorištene i Bourgue prolazi u finale kvalifikacija.

Tamo će igrati protiv sunarodnjaka Quentina Halysa za ulazak u glavni ždrijeb.

Challenger Bordeaux, prvo kolo kvalifikacija:
Mathias Bourgue (Francuska, WC) - Duje Ajduković (Hrvatska, 1) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!