Tenis

Iga Swiatek u epskom dvoboju nakon više od tri sata borbe uzela titulu u Madridu

Branimir Korać • nedjelja, 05.05.2024.
Iga Swiatek u epskom dvoboju nakon više od tri sata borbe uzela titulu u Madridu
Foto: EPA

Fantastičan meč, baš kako i priliči prvoj i drugoj tenisačici svijeta odigrale su Iga Swiatek i Arina Sabalenka. Finalni dvoboj u Madridu pripao je Poljakinji nakon tri sata i 15 minuta borbe...

Iga Swiatek otišla je do kraja na turniru u Madridu i u sjajnom meču u finalu svladala je Arinu Sabalenku. Bila je to žestoka bitka dvije najbolje igračice svijeta koja je potrajala gotovo 200 minuta.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Poljakinja je na kraju slavila u meču koji je u potpunosti opravdao očekivanja.

Krenulo je dobro za Swiatek koja je sjajno startala i uzela prvi set sa 7:5. Na početku seta igračice su razmijenile breakove, a kod 5:5 Swiatek je još jednom uzela servis protivnici i nakon toga uzela set.

U drugom setu dva puta se Swiatek vraćala iz breaka zaostatka, ali kod 5:4 Sabalenka dolazi do 30:40 i set lopte, odmah je koristi i odluka pada u trećem setu.

Tu je Sabalenka povela s 3:1, nije to uspjela zadržati, Swiatek se odmah vratila, a Bjeloruskinja je nadomak pobjede došla kod 6:5 kada je imala dvije meč lopte. Swiatek ih je spasila i set je otišao u odlučujuću 13. igru. Tamo je Swiatek spasila još jednu meč loptu, a iskoristila je svoju drugu i s 9:7 u tie-breaku otišla je do pobjede.

Swiatek je tako još malo povećala prednost na vrhu ljestvice, a Sabalenki sve više prijeti Cori Gauff koja sada kasni svega 185 bodova.

WTA Madrid, finale:
Iga Swiatek (Poljska, 1) - Arina Sabalenka (-, 2) 7:5, 4:6, 7:6(7)

FOTO: EPA/Chema Moya

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!