Košarka

Zubac do double-doublea, Mavericksi ispratili Clipperse iz doigravanja

Petar Jenjić • subota, 04.05.2024.
Zubac do double-doublea, Mavericksi ispratili Clipperse iz doigravanja
Foto: EPA

Sinoć su odigrane dvije utakmice u NBA doigravanju. Orlando Magic izborio je sedmi dvoboj protiv Cleveland Cavaliersa, dok su Dallas Mavericksi izbacili Los Angeles Clipperse i izborili dvoboj s Oklahoma City Thunderom...

Orlando Magic - Cleveland Cavaliers 103:96 (3-3)

Još uvijek nema "breka" u dvoboju Orlando Magica i Cleveland Cavaliersa. Domaćini su slavili u svih pet prethodnih utakmica, a sinoć su i u šestoj pa ćemo tako gledati sedmi dvoboj.

Igraj na NBA doigravanje na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Orlando Magic, kao najmlađa momčad lige, slavila je pred svojim navijačima protiv Cleveland Cavaliersa sa 103:96, iako je najbolji igrač protivničke momčadi, Donovan Mitchell ubacio više od polovice koševa svoje ekipe.

Cavaliersi su u posljednju četvrtinu ušli s pet koševa viška (73:78), ali domaćin je u zadnjih 12 minuta nadigrao protivnika s 30:18. Odličan je bio Paolo Banchero koji je zabio tricu za vodstvo 92:89, tri i pol minute prije kraja, nakon čega Orlando nije ispustio prednost.

Banchero je predvodio Magic s 27 koševa i osam skokova, Franz Wagner dodao je 26 poena i pet skokova, a Jalen Suggs 22 koša i šest skokova.

Donovan Mitchell ubacio je 50 poena za Cavse, a ujedno bio i jedini strijelac svoje ekipe u posljednjoj četvrtini. Darius Garland dodao je 21 koš, sedam skokova i pet asistencija. Sedma utakmica igra se u nedjelju u Clevelandu.

Dallas Mavericks - LA Clippers 114:101 (4-2)

Još jedna razočaravajuća sezona za Los Angeles Clipperse koji su imali dosta nadanja, ali ponovno su ostali kratkih rukava prije nego su to željeli. Dallas Mavericksi bili su bolji i prošli u drugu rundu u šest utakmica.

Posljednja utakmica odigrana je sinoć u Dallasu gdje su Mavericksi kao domaćini slavili sa 114:101 i izborili okršaj protiv Oklahoma City Thundera za plasman u finale Zapada.

Nakon prvog poluvremena rezultat je bio poravnat (52:52), a onda je krenuo Dallas koji je treću četvrtinu dobio s 35:20 i do kraja održavao dvoznamenkastu razliku.

Samo dva poena u prvom poluvremenu je ubacio Kyrie Irving, ali u drugom se probudio, dodao još 28 i predvodio momčad do pobjede. Upisao je i šest skokova. Luka Dončić dodao je 28 poena, sedam skokova i 13 asistencija.

Najučinkovitiji kod Clippersa bio je Norman Powell s 20 koševa. Ivica Zubac dodao je 17 koševa, 11 skokova i jednu asistenciju za 37 minuta u igru. Hrvatski košarkaš bio je gotovo pa jedina pozitivna konstanta kod svoje momčadi u cijeloj seriji.

FOTO: EPA/ERIC THAYER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!