Košarka

Jusup: 'Igrači s klupe su reagirali izuzetno loše i to me brine, pet igrača teško može izvući utakmicu'

Branimir Korać • petak, 03.05.2024.
Jusup: 'Igrači s klupe su reagirali izuzetno loše i to me brine, pet igrača teško može izvući utakmicu'
Foto: Zvonko Kucelin/HINA

Iako je Zadar pobjedom otvorio četvrtfinalnu seriju protiv Dubrave, u njegovim redovima bilo je dosta nezadovoljstva...

Zadar je upisao pobjedu u prvom susretu četvrtfinala doigravanja hrvatskog prvenstva protiv Dubrave. U Višnjiku je bio bolji sa 78:61, ali Danijel Jusup nije bio najzadovoljniji s nekim stvarima u igri.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ukazivali smo da na startu moramo biti pravi, tu smo bili dobri, pogotovo defanzivno iako smo promašivali zicere. Međutim kada napravim rotaciju, drastično padamo. Igrači s klupe su reagirali izuzetno loše i to me brine, jer pet igrača teško može izvući utakmicu, pa i protiv Dubrave koja je izuzetno ozbiljan protivnik. Stvorila se bila tenzija, par minuta smo imali i sreću da su gosti bacali lopte u aut. Morat ćemo biti puno bolji i koncentriraniji ako mislimo proći u polufinale", prenosi klupska stranica.

Karlo Žganec bio je među najboljim pojedincima kod domaćina, ali niti on nije bio zadovoljan.

"Dobro smo otvorili, koncentrirano, na nivou defanzivno, stvorila se i razlika. Međutim dogodila se dekoncentracija, previše promašenih zicera, igrali smo na refule toplo-hladno, zbog naših gluposti su se vraćali. Bili smo mlaki, nismo bili na razini, moramo popraviti našu igru ako mislimo nešto napraviti. Uvjeren sam da znamo i možemo puno bolje, to moramo pokazati na terenu. Osim početka ova partija bila je ispodprosječna, u svim segmentima moramo dati više."

Trener Dubrave Marijan Bagarić nije bio zadovoljan rezultatom, ali je pristupom svojih igrača.

"Bili smo ravnopravni većinu utakmice, nažalost ne i svih 40 minuta. Ako želiš igrati protiv realno kvalitetnije ekipe, moraš doći fizički na njihovu razinu, u tome smo parirali. Mislim da su momci dali sve od sebe, ali nije išlo. Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi, idemo kući spremati se i u nedjelju probati doći u neku šansu da pobijedimo. Momci su odigrali ovaj dio lige fenomenalno, trenirali su izvrsno, napravila se kemija koja je odlična, čestitam im na tome. Nažalost, izgubili smo, ne možemo biti sretni i zadovoljni time, ali ostvaren je preduvjet borbe i htijenja. Ne možemo više računati na Hudsona, s njim je suradnja dogovorena do kraja regularnog dijela sezone i razišli smo se."

I kapetan Dubrave Mateo Vidović na sličan načini vidi ovaj dvoboj te najavljuje posve drugačiju utakmicu u Dubravi.

"Čestitke Zadru na pobjedi i mojim momcima na borbi, kao kapetan zadovoljan sam kako smo odigrali, karakterno, čvrsto, ispunili većinu onog što smo dogovorili, da im pariramo fizički u skoku i obrani. Da je ušlo nekoliko šuteva, izgubili nekoliko lopti manje, možda bi bili i bliže, imali smo dojam da smo tu cijelo vrijeme negdje. I njima je bila teška utakmica, selimo se u Dubravu, tamo im neće biti kao doma, dat ćemo sve od sebe da ovu seriju produžimo."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!