Košarka

Real Madrid večeras ima prvu meč loptu za polufinale Eurolige

Petar Jenjić • srijeda, 01.05.2024.
Real Madrid večeras ima prvu meč loptu za polufinale Eurolige
Foto: EPA

Real Madrid večeras ima priliku izboriti plasman u polufinale Eurolige. Prve dvije utakmice na domaćem terenu protiv Baskonije je dobio, a sada će u gostima pokušati zaključiti posao...

Večeras je na rasporedu treća četvrtfinalna utakmica Eurolige između Baskonije i Real Madrida. Kraljevski klub ima vodstvo od 2-0 u seriji, a danas će od 20:30 sati pokušati izboriti novi plasman na Final Four. Ovaj dvoboj sudit će Robert Lottermoser, Uroš Nikolić i Piotr Pastusiak.

Igraj na Baskonia - Real Madrid na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon tri uzastopna poraza krajem ožujka i početkom travnja, Real Madrid povezao je šest pobjeda u svim natjecanjima. U španjolskoj ACB ligi prvo je svladao kod kuće Joventut (95:92), a zatim u gostima Zaragozu (70:79), nakon čega je uslijedio dvomeč s Baskonijom.

U obje utakmice Kraljevski klub kontrolirao je rezultat i uspio slaviti dvoznamenkastom razlikom. Prvo je pobijedio 90:74, a nakon toga sa 101:90. Posebno odličan u drugom dvoboju bio je Facundo Campazzo koji je predvodio branitelja naslova s 24 poena i sedam asistencija.

Između druge i treće utakmice Real je igrao kod kuće protiv Obradoira u domaćem prvenstvu i pobijedio 79:69. Nakon 31 utakmice je na prvom mjestu s omjerom 26-5, a s njim se na vrhu može izjednačiti Unicaja koja je prije nekoliko dana osvojila Fibinu Ligu prvaka pobjedom protiv Tenerifa.

S druge strane, Baskonia se uspjela provući u doigravanje. U prvoj utakmici play-ina izgubila je od Maccabi Tel Aviva 113:85, ali je zato u drugoj bila bolja od Virtus Bologne 89:77. Uslijedila su tri vezana poraza protiv, u ovom trenutku, ipak jačih ekipa.

Osim spomenutih dvoboja s Real Madridom, bolja je bila i Unicaja s 95:91. Uoči današnjeg dvoboja Baski su gostovali kod Palencije i slavili s 94:101. Još uvijek su u borbi za doigravanje, s obzirom na to da su na devetom mjestu (17-14) s jednom pobjedom iza osmoplasirane Manrese.

U svim natjecanjima odigrali su pet međusobnih utakmica ove sezone. Real Madrid slavio je u četiri navrata, a Baskonia samo jednom. Bilo je to početkom travnja u 33. kolu Eurolige (91:95).

Što su rekli

Duško Ivanović, trener Baskonije: "Velik je dan ispred nas, pokušat ćemo pobijediti, a s našim je navijačima sve moguće. Kad god nam analitičari nisu davali šanse, mi smo radili suprotno. Nitko nije vjerovao da možemo među osam zadnja tri, četiri kola, ali uspjeli smo. Sada isto tako vjerujem da možemo dobiti."

Chus Mateo, trener Real Madrida: "Utakmici pristupamo kao da je 0-0 u seriji. Znamo da ništa još nismo ostvarili i idemo na jedno od kompliciranijih gostovanja u Europi. Navijači Baskoniji uvijek daju veliku podršku, to je momčad s velikim napadačkim potencijalom i jedina stvar koju tražim od igrača jest stalan fokus i pozornost. Moramo biti svjesni da su prve dvije utakmice znak prošlosti."

Mjesto, vrijeme, suci

Buesa Arena, Vitoria-Gasteiz, 20:30

Suci: Robert Lottermoser, Uroš Nikolić, Piotr Pastusiak

Nedostaju

Baskonia: Moneke (ozljeda)

Real Madrid: (-)

Zadnji susret

Real Madrid uspješno je odradio drugu utakmicu na domaćem terenu i slavio rezultatom 101:90.

Prognoza

Real Madrid jako je dobro odradio prve dvije utakmice i očekujemo da će večeras potvrditi svoj plasman na Final Four.

FOTO: EPA/JUANJO MARTIN

Euroliga, doigravanje

četvrtfinale

Panathinaikos87:91Maccabi Tel Aviv
Real Madrid90:74Baskonia
Monaco91:95 *Fenerbahçe
Barcelona75:77Olympiakos
Panathinaikos95:79Maccabi Tel Aviv
Real Madrid101:90Baskonia
Monaco93:88Fenerbahçe
Barcelona77:69Olympiakos
Maccabi Tel Aviv85:83Panathinaikos
Olympiakos80:82 *Barcelona
Fenerbahçe89:78Monaco
Baskonia98:102Real Madrid
Olympiakos92:58Barcelona
Maccabi Tel Aviv88:95Panathinaikos
Fenerbahçe62:65Monaco
Panathinaikos81:72Maccabi Tel Aviv
Monaco79:80 *Fenerbahçe
Barcelona59:63Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!