Košarka

Knicksi ispustili pobjedu, Bucksi spasili prvu meč loptu Pacersa

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 01.05.2024.
Knicksi ispustili pobjedu, Bucksi spasili prvu meč loptu Pacersa
Foto: EPA

Sinoć su odigrane tri utakmice NBA doigravanja. Philadelphia 76ersi smanjili su zaostatak protiv New York Knicksa, kao i Milwaukee Bucksi protiv Indiana Pacersa, dok su Cleveland Cavaliersi poveli protiv Orlando Magica...

New York Knicks - Philadelphia 76ers 106:112* (3-2)

Na rubu eliminacije bili su Philadelphia 76ersi na gostovanju kod New York Knicksa, u petom susretu doigravanja prve runde. Međutim, uspjeli su izvući pobjedu nakon produžetka sa 106:112 i izboriti šesti dvoboj na domaćem terenu.

Igraj na utakmice NBA doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Knicksi su vodili 96:90 u zadnjih 29 sekundi susreta. Tada je Tyrese Maxey zabio tricu uz prekršaj pa pogodio dodatno slobodno bacanje. Na drugoj strani, Josh Hart je ubacio jedno slobodno bacanje, a Maxey novom tricom izborio produžetak za Sixerse koji su bili bolji u dodatnom vremenu.

Sjajni Maxey predvodio je Sixerse s 46 poena, pet skokova i devet asistencija, dok su po 19 koševa dodali Tobias Harris (osam skokova) i Joel Embiid (16 skokova, deset asistencija).

Najbolji je kod Knicksa bio Jalen Brunson s 40 koševa i šest asistencija, Josh Hart dodao je 18 poena.

Cleveland Cavaliers - Orlando Magic 104:103 (3-2)

Jako zanimljivo bilo je u Clevelandu gdje su Cavaliersi poveli s 3-2 u seriji protiv Orlando Magica rezultatom 104:103. Još jedna pobjeda domaćina koji je na korak do sljedeće runde.

Paolo Banchero je nešto više od dvije minute prije kraja doveo Orlando do vodstva 98;97 prije nego što je Evan Mobley odgovorio zakucavanjem za prednost Clevelanada 99:98. Donovan Mitchell je dodao slobodno bacanje, a Mobley je pretvorio sjajno dodavanje Dariusa Garlanda u lagano polaganje i donio Cavsima prednost od 102:98, 40,6 sekundi prije kraja zadnje četvrtine.

Franz Wagner je 33 sekunde prije kraja polaganjem smanjio na 102:100, ali je nakon toga Mitchell je izveo par slobodnih bacanja za 104:100 za Cleveland. Pobjedu Clevelandu je osigurao Evan Mobley koji je blokirao pokušaj polaganja Franza Wagnera s 5,1 sekundi do kraja regularnog dijela. Banchero je na zvuk sirene za kraj ubacio tricu i približio Orlando na 104:103.

Donovan Mitchell je predvodio Cavalierse s 28 koševa i šest skokova, Darius Garland dodao je 23 koša, pet skokova i pet asistencija, a Max Strus 16 poena, šest skokova i pet asistencija.

Paolo Banchero s 39 poena i osam skokova predvodio je Orlando, dok je Franz Wagner dodao 14 koševa, pet skokova i šest asistencija.

Milwaukee Bucks - Indiana Pacers 115:92 (2-3)

Prvu meč loptu za sljedeću rundu nisu iskoristili Indiana Pacersi koji su sinoć gostovali Milwaukee Bucksa. Iako su igrali bez Damiana Lillarda i Giannisa Antetokounmpa, upisali su visoku pobjedu od 115:92.

Po 29 poena u pobjedničkim redovima ubacili su Khris Middleton (12 skokova, pet asistencija) i Bobby Portis (deset skokova), dok je Malik Beasley dodao 18 koševa.

Tyrese Haliburton sa 16 koševa i šest asistencija te Myles Turner s 13 koševa i pet skokova predvodili su Pacerse.

FOTO: EPA/ADAM DAVIS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!