Košarka

Sabonis i Valančiunas predvodit će Litvu na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre

HINA, Mihaela Bradovski • utorak, 30.04.2024.
Sabonis i Valančiunas predvodit će Litvu na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre
Foto: EPA

Litva će na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre nastupiti predvođena sjajnim NBA duom Domantasom Sabonisom i Jonasom Valančiunasom...

Kazis Maksvitis, izbornik košarkaške reprezentacije Litve, najavio je kako dvije litavske NBA zvijezde, Domantas Sabonis i Jonas Valančiunas, žele nastupiti na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"S obojicom sam obavio razgovore i iako su obojica iza sebe imali tešku NBA sezonu izrazili su želju da budu dio reprezentacije na kvalifikacijskom turniru", izjavio je litavski izbornik.

Litva će kvalifikacije za Olimpijske igre odraditi u Portoriku gdje je smještena u skupinu s Meksikom i Obalom Bjelokosti, dok su u drugoj skupini domaćin Portoriko, Italija i Bahrein. Samo će najbolja momčad s turnira izboriti nastup na Igrama.

Posljednji put su Sabonis i Valančiunas bili dio litavske reprezentacije na Europskom prvenstvu 2022. godine. Ove sezone Sabonis je sjajno igrao u dresu Sacramenta te je prosječno bilježio čak 19.4 poena, 13.7 skokova i 8.2 asistencija po utakmici. Centar New Orleansa Valančiunas je ove sezone imao prosjek od 12.2 poena i 8.8 skokova po susretu.

FOTO: EPA/SASCHA STEINBACH

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!