Tenis

Donna Vekić u drugom kolu Madrida bez šansi protiv šeste igračice svijeta

Mario Borko • četvrtak, 25.04.2024.
Donna Vekić u drugom kolu Madrida bez šansi protiv šeste igračice svijeta
Foto: EPA

Najbolja hrvatska tenisačica nije uspjela zadati veće probleme šestoj igračici svijeta. Maria Sakkari slavila je u dva seta i tako poboljšala svoj gubitnički skor koji ima protiv Osječanke...

Iako je u dosadašnjih devet mečeva, Donna Vekić čak šest puta pobjeđivala Mariju Sakkari, u drugom kolu turnira u Madridu nije imala šanse. Grkinja je za sat i 23 minute igre slavila sa 6:3, 6:2 i tako izborila nastup u trećem kolu.

Igraj na mečeve WTA turnira u Madridu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Vekić je odlično ušla u meč i odmah oduzela servis protivnici, ali Sakkari se već u idućem gemu vratila iz zaostatka. Grkinja je kod vodstva 1:2 imala još jednu break priliku, a ključan gem dogodio se kod rezultata 3:4. Šesta tenisačica svijeta napravila je pritisak, Vekić je spasila dvije break lopte, ali je naposljetku, u najdužem gemu meča, popustila i dala priliku protivnici da osvoji set. Sakkari je to i učinila i nakon 49 minuta sa 6:3 zaključila prvu dionicu igre.

Dominacija grčke tenisačice u drugom je setu bila još izraženija. Odmah je na startu napravila break, a na svom servisu je bila nedodirljiva. Kod vodstva 4:2 još je jednom oduzela servis Hrvatici i sigurno privela meč kraju. Završilo je 6:2, 6:3.

Sakkar svoj put nastavlja u trećem kolu protiv pobjednice meča između Elise Mertens i Sloane Stephens. Grkinja je prošle sezone u Madridu stigla do polufinala. Vekić je ulaskom u drugo kolo osvojila nove WTA bodove, ali oni neće pretjerano utjecati na njezin plasman. Osječanka je trenutno 38. igračica svijeta, a od svih podloga jedino na zemljanoj ima negativan omjer pobjeda i poraza.

Masters Madrid, 2. kolo:
Maria Sakkari - Donna Vekić 6:3, 6:2

FOTO: EPA/DAN HIMBRECHTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!