Ostali sportovi

Odbojkaši zagrebačke Mladosti i Murse odlučuju o prvaku Hrvatske

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 24.04.2024.
Odbojkaši zagrebačke Mladosti i Murse odlučuju o prvaku Hrvatske
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Finalna serija play offa Superlige odbojkaša kreće od četvrtka, 25. travnja. U Domu odbojke, u prvom susretu, od 20 sati, odbojkaši Mladosti, aktualni prvaci Hrvatske, dočekuju Mursu Osijek, trećeplasiranu momčad ovogodišnjeg regularnog dijela Superlige.

Mladostaši, koji su nakon 22 kola bili prvi, imaju u finalnoj seriji koja se igra na tri pobjede, prednost domaćeg terena. Dakle, starta se u Zagrebu i nitko ne sumnja da će to ponovno bili splet sjajnih i uzbudljivih utakmica.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mladost je u ovoj sezoni igrala već četiri puta s Osječanima i pobijedila u svakoj utakmici. Po 3:2 u Superligi, u Zagrebu i Osijeku, te po 3:1 u MEVZA ligi i u finalu Kupa Hrvatske Vinka Dobrića. Ako bi gledali statistiku u ovoj i prošloj kalendarskoj godini, odigrala su ova dva takmaca 11 susreta, a Mladost je izvojevala pobjedu u njih osam, Osječani su bili bolji u finalu lanjskog Kupa te krenuli s 2-0 u finalnoj seriji za prvaka, i na kraju izgubili slijedeća tri susreta, posljednji i odlučujući doma.

No, jedno je statistika, a drugo trenutni odnos snaga. Mladost je svoju polufinalnu seriju riješila 'dvokorakom', pobijedivši oba puta Centrometal, dok su Mursi za finale trebala tri susreta protiv Ribola Kaštela, uz dva ne tako kratka putovanja. A i sada ih ponovno očekuje put, ipak dvostruko kraći, 'samo' do Zagreba.

"Mislim da to neće imati nikakvog utjecaja, to što su se oni u posljednje vrijeme naputovali. Ipak je ovo finalna serija i tu nema umora niti problema s motivacijom", kaže Gabrijel Cvanciger, na ljeto 21-godišnjak, 201 cm visoki korektor kojem trener Mladosti Ratko Peris ove godine daje velike ovlasti. Što on i te kako 'vraća', pa ne čudi što je na popisu reprezentacije Hrvatske, koja kreće s pripremama čim se okonča finale Superlige.

No, još malo o finalnoj seriji i Osječanima.

"Nema se tu puno što govoriti, dobro ih poznajemo, igrali smo puno puta protiv njih, znamo svaku naviku igrača, doslovno skoro pa što će recimo napraviti kod rezultata 16:16. Odlično smo ih skautirali, pripremali smo se posebno u posljednje vrijeme za njih i jedva čekamo prvi susret. Idemo u bitku, to je najkraće rečeno! Nakon Kupa želimo u naše vitrine donijeti još jedan pehar, obraniti prošlogodišnji naslov prvaka države."

Zvučite samouvjereno...

"Spremni smo svi, cijela momčad, svi smo zdravi i jedva čekamo da finalna serija počne. Najradije bih da to riješimo u tri susreta, no svjesni smo koliko je Mursa dobra momčad i da s njima nema nikakvog opuštanja. Igraju puno bolje nego na početku sezone. Nekako nam kao momčad više odgovaraju, barem je to mišljenje mojih suigrača, iako meni više leže Kaštelani. Bilo kako bilo, ovo je finale i tu nema nikakvih kalkulacija! Nadamo se i podršci s tribina, a našim navijačima možemo obećati još jednu odličnu odbojkašku predstavu u Domu odbojke", rekao je na kraju Gabrijel Cvanciger koji nakon svršetka klupske sezone odmah 'ulijeće' u reprezentativnu:

"Meni je ogromna čast biti u sastavu repezentacije i neizmjerno sam sretan zbog poziva. No, prije toga treba odraditi dobar posao na klupskom planu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!