Vodeni sportovi

Vaterpolisti splitskog Jadrana u potrazi za prvim bodovima u drugom krugu Lige prvaka

Branimir Korać • srijeda, 24.04.2024.
Vaterpolisti splitskog Jadrana u potrazi za prvim bodovima u drugom krugu Lige prvaka
Foto: Ivana Ivanović/HINA

U četvrtom kolu drugog kruga vaterpolske Lige prvaka, splitski Jadran na svom bazenu dočekuje snažni Novi Beograd i nada se prvim bodovima u ovoj fazi natjecanja...

Nakon tri poraza u prva tri kola drugog kruga, Jadran je vrlo blizu eliminaciji iz igre za prolaz na završni turnir Lige prvaka. Trenutno se nalazi na dnu ljestvice bez bodova, a samo prva dva prolaze dalje. Zaostatak za drugoplasiranim Novim Beogradom iznosi popriličnih sedam bodova.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Čak i da Jadran upiše pobjedu u današnjem susretu protiv Beograđana, morao bi do kraja natjecanja slaviti u gostima kod Marseillea i Pro Recca, dvije momčadi koje su ga svladale u Splitu. No čak i to ne bi bilo dovoljno ako bi Pro Recco i(li) Novi Beograd do kraja upisali barem jednu pobjedu.

Ovakav rasplet ne čudi, odmah nakon što su formirane skupine, bilo je sasvim jasno koliko težak posao je pred hrvatskim predstavnikom. Dvije objektivno jače momčadi su veliki favoriti u skupini, tu je i neugodni i sve bolji Marseille te je epilog ovakav kakav je.

Osim toga Jadranu ne ide u prilog niti činjenica da nije kompletan, nedostaje Luka Bukić koji je zbog ozljede van kadra, a riječ je o važnom adutu Jure Marelje.

Danas u Split dolazi Novi Beograd s kojim će Splićani imati težak posao. U prva tri kola Novi Beograd upisao je pobjede protiv Jadrana kod kuće i Marseillea u gostima dok je od Pro Recca izgubio tek u raspucavanju.

Jadran je ove sezone već jednom slavio protiv Novog Beograda, ali je nedavno u važnom dvoboju u regionalnoj ligi upisao visok porat 15:7.

Što su rekli

Jure Marelja, trener Jadrana: "Svjesni smo svega, ali to nas i dalje ne sputava u obvezi da u svakoj utakmici tražimo pobjedu i idemo na pobjedu. Dapače, nakon što smo jednom pobijedili Novi Beograd u Beogradu, voljeli bi to učiniti i u Splitu, u Ligi prvaka. Kamo sreće da smo učinili to i utakmicu ranije, ali ne radimo od toga problem", izjavio je za stranicu Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Vasilije Martinović, igrač Novog Beograda: "Jadran je momčad koja u svojim redovima ima velik broj hrvatskih reprezentativaca i koja sigurno ima veliku želju pobijediti nas, budući da su nedavno izgubili od nas u borbi za trofej Premier lige. Međutim, i mi smo motivirani, imamo želju za pobjedom i to ćemo pokazati u bazenu."

Mjesto, vrijeme

Split, 19:00

Prošli dvoboj

Ove sezone Novi Beograd i Jadran susreli su se tri puta, u Ligi prvaka Beograđani su slavili s 15:11, u regionalnoj ligi u posljednjem susretu s 15:7, a Jadran je jedinu pobjedu ostvario u regionalnoj ligi s 14:12.

Prognoza

Novi Beograd je favorit i bliži je pobjedi. Slavlje u ovom susretu puno bi značilo Jadranu po pitanju samopouzdanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!