Tenis

Sjajna forma Auger-Aliassimea, Nadal upisao novi poraz

Branimir Korać • utorak, 15.11.2022.
Sjajna forma Auger-Aliassimea, Nadal upisao novi poraz
Foto: EPA

Rafael Nadal je na rubu ispadanja i ostanka bez polufinala ATP Finalsa. Upisao je i drugi poraz, ovaj put nadigrao ga je Felix Auger-Aliassime...

Drugo kolo ATP Finalsa u Zelenoj skupini otvoreno je susretom između Rafaela Nadala i Felixa Auger-Aliassimea, a Kanađanin je slavio u dva seta.

Auger-Aliassime je u zadnjih mjesec i pol igrao sjajno, tri turnira zaredom je osvojio, u Parizu igrao u polufinalu, a ovdje je upisao poraz u meču u kojem su odlučivale doslovno nijanse, a u cijelom meču ukupno je viđena jedna break lopta i realizirana je.

S druge strane Nadal je manje-više ozlijeđen ili na putu povratka ili pak doziranja turnira i nastupa. I prije Torina govorio je kako nije potpuno spreman i da nema velika očekivanja. Potvrdilo se to i u ovom meču.

U ovom meču Nadal je imao u prvom setu dva puta po 15:40, ali oba puta se Kanađanin izvukao i odmah je kod 4:3 iskoristio svoju prvu break loptu te uzeo set sa 6:3.

Auger-Aliassime je u drugom setu u trećem gemu napravio break i prednost je držao do samog kraja meča.

Kanađanin je pogodio 15 aseva te je ubacio 32 winnera uz 19 neprisiljenih pogrešaka dok je Nadal imao 13 winnera uz 19 neprisiljenih.

Zelena skupina, ATP Finals, drugo kolo:
Felix Auger-Aliassime (Kanada) - Rafael Nadal (Španjolska) 6:3, 6:4

FOTO: EPA/Alessandro Di Marco

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!